Vi diabetiker behöver vår medicin

Vi som lever med diabetes lever med en svår sjukdom. Varje dag dör 5-6 personer i Sverige, där diabetes är den underliggande dödsorsaken. Det är en siffra som är sorglig.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vi har en daglig kamp att överleva och kunna få finnas med ett tag till i livet för våra familjer och övriga. Det finns läkare i Sverige, Finland, USA som skrivit ut viktig diabetesmedicin till människor som inte har diabetes, men vill vara smalare och se bättre ut. Dessa människor har fått medicinen som är till för oss med diabetes för att gå ner i vikt!

För oss handlar inte det om att se bättre ut, utan för att överleva. Vi tar inte medicinen för att det är kul, vi behöver den. När läkare skrivit ut diabetesmedicinen Ozempic till människor som inte har diabetes, blir det brist på medicinen. Vi kan inte välja bort vår sjukdom, den kommer alltid finnas i våra kroppar tills vi dör.

Det måste ske en förändring. Det är inte lämpligt att läkare skriver ut medicin för diabetes till människor som inte har sjukdomen. Om de behöver gå ner i vikt finns andra läkemedel som läkare kan skriva ut. Dietist finns t.ex. hos Viktväktarna. Låt oss med diabetes få ha våran medicin ifred.

Diabetiker

ANNONS