Hitta kärleken och förbättra ekonomin

Januari är årets fattigaste månad och månaden då flest personer söker partner via dejtingsajter. Slå två flugor i en smäll. Hitta kärleken, som du kan dela kostnaderna med!

ANNONS
|

Skämt åsido. Det är inget kul att ofrivilligt leva på egen hand. Har man ingen partner blir jul och nyår extra ensamt. Det är anledningen till att man vill hitta kärleken.

Statistik från dejtingsajten Match visar att antalet registreringar 2022 ökade med nästa 150 procent i januari och lika mycket var det året innan. Skulle tycke uppstå kan det sluta med att man flyttar ihop. En positiv effekt är att ekonomin gynnas, då många kostnader kan delas, t.ex. bostad, bil, mat och liknande. Men att dela ett liv med en annan människa ska förstås bero på kärlek!

Januari är alltid en tuff månad ekonomiskt. Efter jul och nyår är det oftast tomt i plånboken. Det blir många dagars kamp att få hushållskassan att räcka till mat och annat. Den 24 januari, dagen innan lön, sägs vara årets fattigaste dag. I år är det värre än vanligt, då vi har ekonomiskt svåra tider i hela världen. Allt är dyrt och många bävar för storleken på kommande elräkning.

ANNONS

Här är några tips på att hålla nere kostnaderna och hur man kan förstärka hushållskassan. Redan under pandemin blev det populärt att dra ned på antalet uteluncher. I stället har allt fler med sig egen matlåda. Gör storkok, t.ex. grytor, som du kan frysa in och ta med vid behov. Spara mat som blir över i stället för att slänga. Ät maten vid senare tillfälle. Det blir billigare och du bidrar till att minska matsvinnet.

Annat som kan stärka privatekonomin är att sälja prylar. Kolla vad du har i förråden på vinden, i källaren eller i garaget. Finns säkert grejer du aldrig mer kommer att använda. Varför inte sälja av? De här sakerna säljs mest på Tradera: barnkläder, damkläder, leksaker, vinylskivor, trädgård, keramik & porslin (svenskt), herrkläder och samlarbilder. Du kanske har många tusenlappar att hämta på saker som bara samlar damm.

Handla begagnat. Vi har flera second hand-butiker i området. Det går att fynda till en billig peng. Pendlar du till jobbet? Låt bilen stå i garaget och åk kollektivt eller satsa på samåkning. Bra för ekonomi och miljö.

Måste ändå erkänna att jag är lite kluven till några spartips. Självklart ska de som lever med små marginaler vara sparsamma, men andra som har hyfsad ekonomi tycker jag i möjligaste mån ska gynna de lokala näringsidkarna och handlarna, så att de klarar av att överleva de bistra tiderna. Ett levande centrum där det finns affärer, kaféer, restauranger mm. vill vi ju alla ha.

LÄS MER:Punkt för ett skitår, men 2023 blir inte bättre

LÄS MER:Bra jobbat med den nya rondellen!

LÄS MER:Några riktigt dåliga julklappar

ANNONS