Vägarbeten engagerar folket. Det är positivt. På sociala medier finns många experter, som vet vad som behöver göras och hur arbetet ska utföras.
Vägarbeten engagerar folket. Det är positivt. På sociala medier finns många experter, som vet vad som behöver göras och hur arbetet ska utföras.

Många alingsåsare är experter på vägarbeten

Vägarbeten, både de som pågår och de som planeras, har folk alltid synpunkter på. På sociala medier finns det många experter, som vet vad som behöver göras och hur arbetet ska utföras. Det är bra att människor är engagerade.

ANNONS
|

Jag förstår att folk tycker till, avstängda vägar, bilköer, livsfarliga korsningar, svårcyklade vägar med gatsten och liknande påverkar många. Några av de senaste exemplen är byte av VA-ledningar och ny stensättning på Norra Strömgatan, slukhål på Färgaregatan, nya gång- och cykelvägar, flera planerade rondeller mm.

Senast i raden av vägjobb, som alingsåsarna har åsikter om är underfarten, gc-banan, vid järnvägsbron på väg 180. Vi som i stort sett dagligen passerar platsen tycker att det har varit låg aktivitet en längre tid, det har helt enkelt dröjt innan något hänt.

AT har gjort en uppdatering av läget och fått klargörande svar. Det visar sig att det är ett komplicerat jobb att laga skadad beläggning. Hänsyn måste tas till besvärliga markförhållanden, allt för att förhindra sättningar i bron, som kan ställa till stora problem för järnvägstrafiken.

ANNONS

En iakttagelse. När det grävs i marken vid en trottoar eller gata, så brukar ett antal personer samlas, som tittar ned i hålet för att se vad som pågår. Nästan alltid består gänget av nyfikna gubbar. De kommenterar vad de ser och ofta kommer de med goda råd. Jag tror att arbetarna, som jobbar nere i hålet är mycket tacksamma för all sakkunskap som ”expertpubliken” delar med sig av – eller inte…

Tidningar i hela landet, (även AT) har skrivit om en akaciagrön Saab 96 V4 Super från 1979, som bara gått sju kilometer. Även Västnytt har haft ett inslag om bilen. Fabriksny körde köparen in SAAB-bilen i sin lada och där blev den stående i drygt 42 år. Felaktigt har det angetts att bilen stått i Nossebro, men rätt uppgift är att den funnits i en lada i Södra Härene i Vårgårda kommun! Det har en välinformerad person med goda Södra Härene-kunskaper meddelat oss. Bilen säljs nu på internetauktion och i skrivande stund är högsta budet 410 000 kronor.

I Herrljunga kommun är cirka hälften av all personal inom skola och barnomsorg borta på grund av covidsjukdom, symtom, vabb eller att de är i karantän. Kommunernas äldreomsorg är också hårt drabbad, det gäller även regionens sjukvård. Under måndagen kom Hans Kluge, WHO:s regionchef för Europa, med glädjebeskedet att coronapandemin gått in i en ny fas. I mars kan 60 procent av Europas befolkning ha haft smittan. Det kan innebära att Europa går mot slutfasen av pandemin. Vi håller tummarna för att eländet snart är över.

ANNONS