Polestars nya modell 3 kommer att avtäckas i oktober. Här är första bilden på den nya modellen.
Polestars nya modell 3 kommer att avtäckas i oktober. Här är första bilden på den nya modellen. Bild: Polestar

Här är första bilden på nya Polestar

Den första bilden på Göteborgs-företaget Polestars nya SUV-modell är här. Polestar 3-modellen kommer att avtäckas i oktober.

ANNONS
|

Volvo Cars elbils-avknoppning Polestar, med säte i Göteborg, fortskrider med planen att presentera en ny bil varje år de kommande tre åren.

Först ut är SUV:en Polestar 3. Modellen är företagets första SUV, och ska avtäckas i början av oktober senare i år. Först då kommer kunder kunna beställa bilen, och tillverkningen kommer att ske i USA och i Kina med start under 2023.

– Detta är en viktig milstolpe för vårt företags framgång som kommer att stärka vår tillväxt och ta oss in i vår nästa fas, säger bolagets vd Thomas Ingenlath enligt pressmeddelandet.

Polestars ska börsnoteras – i dåliga tider för elbilar

Polestar sålde omkring 29 000 bilar i fjol, och enligt pressmeddelandet vill bolaget tiofaldiga försäljningen fram till i slutet av 2025. Tidigare har bolaget redovisat en ökad försäljning under 2022, trots att covid-nedstängningarna i Kina har fått Polestar att skriva ned den förväntade försäljningen med drygt 20 procent.

ANNONS

Polestar har, som tidigare rapporterats, för avsikt att börsnoteras i en så kallad spac-notering ihop med bolaget Gores Guggenheim i år. Börsnoteringen sker i ett läge av breda nedgångar på världens aktiemarknader, där elbilsföretag som Tesla och Rivian fallit 32 respektive 72 procent sedan årsskiftet.

I en kommentar skriver GP:s Torbjörn Isacson att sättningen på elbilsmarknaden ”också kommer att påverka värderingen av Polestar, som före den 1 juli ska noteras på Nasdaq (...). Det drar i sin tur ner värdet på Polestars storägare Volvo Cars.”.

ANNONS