Fredrik Oredsson tar över som ny försäljningschef på Mediehuset Alingsås efter Anders Granqvist.
Fredrik Oredsson tar över som ny försäljningschef på Mediehuset Alingsås efter Anders Granqvist. Bild: Filip Landqvist

Klart: Han tar över som ny försäljningschef på Alingsås Tidning

Fredrik Oredsson. Så heter Mediehuset Alingsås nya försäljningschef. Han tar över efter Anders Granqvist som går vidare till en ny tjänst som säljchef på Göteborgs-Posten.

ANNONS
|

– Jag känner mig mycket inspirerad. Det här ska bli så kul, säger Fredrik Oredsson.

I slutet på 2019 köptes Alingsås Tidning och AlingsåsKuriren av Stampen Media och utgör sedan dess Mediehuset Alingsås – som består av Alingsås Tidning, AlingsåsKuriren och Lerums Tidning. Chef för försäljningen blev då Anders Granqvist som sedan 20 år tillbaka arbetat som säljchef på AlingsåsKuriren. Nu är det nya utmaningar som väntar Granqvist. Med början redan i nästa vecka kliver han in som säljchef på GP i Göteborg.

–Jag har trivts oerhört bra här i Alingsås och det är såklart med visst vemod som jag nu lämnar. Samtidigt var det här en utmaning som jag inte kunde tacka nej till. Det känns oerhört hedrande att få ett sådant här uppdrag på en av Sveriges största morgontidningar, säger Anders Granqvist.

ANNONS

Som efterträdare till ovan nämnda Granqvist har Fredrik Oredsson utsetts. Fredrik har en gedigen säljbakgrund och kommer närmast från en tjänst inom Stampen som försäljningschef över ett flertal tidningar i Göteborgsområdet. Han har också erfarenheter från Alingsås Tidning där han arbetade som säljare under ett antal år på 2010-talet.

– Det känns mycket ärofyllt att få ta över efter Anders. Han har tillsammans med övriga medarbetare byggt upp en mycket stabil grund att stå på, säger Oredsson och fortsätter:

– Vi lever i ett medielandskap i förändring och jag vill förmedla att vi på Mediehuset Alingsås är så mycket mer än bara papperstidning. Vi kan hjälpa till med nästan allt och jag vill att vi ska vara med och göra skillnad i det lokala näringslivet i både Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

Claes Svensson som är ansvarig utgivare för Alingsås Tidning och chef på Mediehuset Alingsås är glad för Anders skull och nöjd med tillsättningen av Fredrik.

– Vi gläds med Anders, som får en fantastisk möjlighet att praktisera sina kunskaper på en betydligt större scen. Det är också ett kvitto på att han och vi gjort ett väldigt bra jobb i Alingsås.

– Samtidigt är vi väldigt trygga med den nya lösningen lokalt. Fredrik Oredsson kan marknaden och är mycket kompetent. Personalen och våra kunder är i goda händer, säger Claes Svensson.

LÄS MER:Christian från Alingsås en mästare på att bygga modeller

ANNONS