Sofia Wistam leder ”Naked attraction Sverige”

Just nu pågår arbetet med svenska versionen av kontroversiella dejtingprogrammet: ”Naked attraction”. I vår har serien där deltagarna möts nakna premiär och programleder gör Sofia Wistam.
– Det vore kul om folk med könshår sökte in, säger hon.

ANNONS
|

Tidigare i veckan kom nyheten att Discovery+ arbetar med en svensk version av det brittiska dejtingprogrammet ”Naked attraction”. Programmet har sedan premiären 2016 fått stor uppmärksamhet, samt både ris och ros, då dejterna väljs utefter hur de ser ut nakna. Men Sofia Wistam, som kommer att styra skutan som programledare vidhåller att det är en varm stämning.

– Det är superviktigt att vi gör det med glimten i ögat. Många länder har gjort sina versioner tidigare i flera säsonger och alla har en varm känsla. Ingen kommer att säga ”du är för ful”, utan andan är väldigt positiv. Jag ser det som att man väljer fram och inte väljer bort. Det är ju så konstigt med attraktion, man dras till så olika, säger hon.

ANNONS

I nuläget pågår castingen för programmet och i april börjar inspelningen. Senare i vår blir det premiär. Redan har många visat intresse för programmet.

– Vi har fått överhängande positiv återkoppling. Men det man strider med är att det ska göras på rätt sätt och kroppshyllande, och inte leta fel. Jättemånga sökte direkt vilket var väldigt kul.

Finns det en risk att vi är för pryda i Sverige för det här?

– Det finns ju i Finland, Norge, Danmark, länder som kanske är prydare än oss. Eller kanske inte Danmark, men de andra är nog det. Men det har blivit succé i våra grannländer just för att det går emot den här perfekta kroppsnormen som visas upp överallt men som inte finns på riktigt. Därför tror jag att det kommer att fungera även här.

”Mamma var positiv”

Sofia Wistam är en rutinerad programledare som under 30 års tid lett många olika program inom många olika genrer. Främst är hon involverad i ”Sofias änglar” och när förfrågan om att även leda ”Naked attraction” kom var det viktigt att först och främst se originalserien.

– Jag har gjort ”Sofias änglar” så länge och har mitt varumärke delvis i det, det är vår baby, och jag ville inte att det skulle krocka. Sedan frågade jag mina vänner och mina barn, alla tyckte det lät kul. Till och med min mamma var positiv. Så jag sa ja efter att ha marinerat frågan, jag menar när jag var liten såg man aldrig något naket, men i dag är det ju helt annorlunda, säger hon och tillägger:

– Det blir många snippor och snoppar i min värld ett tag.

Svårt att hitta könshår

I arbetet med castingen söker man människor med olika kroppsform. I samtal med våra norska grannar som redan är igång med en säsong av programmet, fick den svenska produktionen ett råd: Hitta folk med könshår.

– Vi behöver ju allt, ser man på den engelska serien så syns folk med ett bröst eller ett ben, med tatueringar, rullstolar, alla är välkomna. När vi pratade med norrmännen sa de att det svåraste var att hitta könshår för alla friserar sig så mycket, 1970-talsbusken är helt ute tydligen. Så det vore kul om folk med könshår sökte in.

Sofia Wistam tror att ”Naked attraction Sverige” kommer att tas emot väl, men att det heller inte är konstigt om folk reagerar åt andra hållet.

– Det kommer nog att väcka känslor åt båda håll. Folk kommer säkert att bli arga och säga att det är spekulativt och hårt mot de som väljs bort. Men det handlar om hur man formulerar sig. När vi står där i studion ska alla, med eller utan kläder, vara en positiv kraft, det är ju hela grejen.

LÄS MER:Kontroversiella tv-serien ”Naked attraction” får svensk version

LÄS MER:Alla i ”Vi eller aldrig” borde göra slut

LÄS MER:”Tacoparet” om näthatet, kärleken och nya livet i skåpbil

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS