Bokbussen i Ingared har nu utökat sina öppettider.
Bokbussen i Ingared har nu utökat sina öppettider. Bild: Alingsås Kommun

Ingareds bokbuss har meröppet i sommar: ”Vi är så glada”

Nu utökar bokbussen i Ingared sina öppettider för alla med lånekort. Det innebär att man kommer in på biblioteket alla dagar kl. 6-22 - fast det är obemannat. — Vi är så glada att vi igen kan erbjuda invånarna i Ingared ett bibliotek med meröppet, säger Maria Larsdotter Spertina, verksamhetschef kultur, turism och evenemang.

ANNONS

Med de utökade öppettiderna får fler av Alingsås invånare ta del av bibliotekens utbud. I ett pressmeddelande skriver kommunen att de länge har velat ha utökade öppettider och ett bibliotek på fler platser än i centrala Alingsås.

– Med meröppet blir bokbussen tillgängligt när du själv har tid - du kan ju exempelvis komma på kvällen klockan nio efter jobbet, säger Lisa Thunberg, bibliotekarie.

I ett försök att förenkla för den lässugna kan man nu också ansöka om ett lånekort digitalt.

– På så sätt sker all hantering digitalt och utan att du behöver komma in till biblioteket alls. När ansökan gått igenom så får du helt enkelt ditt kort hemskickat, skriver kommunen i sitt pressmeddelande.

ANNONS

Ytterligare en god nyhet är att bokbussen nu inför ett så kallat sommarlån. Från den 23 juni övergår alla boklån från bussen i Ingared till ett sommarlån vilket innebär att lånet löper över hela sommarperioden.

— Det är viktigt att vi gör vårt yttersta för att också biblioteken på landsbygden blir mer tillgängliga, säger Emma Lundqvist, bibliotekarie.

LÄS MER:I väntan på varaktig lokal — Ingared får bokbuss

ANNONS