Jesus har kommit till Alingsås – inget aprilskämt

Under fredagen upptäcktes en märklig syn vid Playa Mjörn. Synen kan endast beskrivas som att Jesus har kommit till Alingsås.

ANNONS
|

Strax efter lunch fick Alingsås Tidning nys om att en docka liknande Jesus i naturlig storlek stod i vattnet vid Playa Mjörn. Man hade kunnat tro att det var ett aprilskämt men enligt bilder står alltså dockan i vattnet och ska enligt källor locka en publik till stranden.

– Det är mycket folk här, många som kommer hit och kollar, säger AT:s fotograf Jörgen Björme.

Cecilia Nithander är boende i Lövekulle och såg dockan på fredagsmorgonen. Hon märkte den när hennes hund skällde till.

— Jag har bott här sedan 2005 och aldrig sett något liknande. Men jag tycker den är jättefin. Jag har själv tagit några bilder för att min kompis ska tro på mig.

ANNONS

AT:s reporter Matilda Falk befinner sig på platsen:

– Det kommer en del folk som gärna stannar och tar bild på dockan. De flesta tror att det är just Jesus som går på vattnet och tycker den är väldigt fin, säger Matilda Falk.

Familjen Hansson som bor i Skår tycker nästan den är lite obehaglig men gillar initiativet och tycker dockan är väldigt vacker.

— Det är första gången jag ser något liknande. Men det är annorlunda och roligt. Jag har ingen susning vem om har gjort detta, säger paret Hansson.

Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring säger till AT att hon inte känner till tilltaget och vet således inte heller ifall det är Svenska kyrkan i Alingsås som står bakom det.

– Inte som jag känner till i alla fall, Egfors Härnring.

Vad tycker du ett sådant här tilltag?

– Jag vill gärna se det först. Men någonstans tänker jag att det vill få oss att tänka och reagera. Det är en gammal berättelse som finns med i våra Bibel-texter.

Enligt Egfors Härnring är det inte något speciellt som infaller i dag, sett till kyrkoåret, som skulle kunna motivera Jesus på Mjörn. Men däremot vill hon gärna slå ett slag för den fjärde söndagen efter Trettondagen, som infaller i januari.

– Då är temat ”Jesus ger oss hopp” och då tänker jag att det många sätt är en mycket god bild av det som sker nu, då det finns så mycket oro i världen som påverkar oss alla.

Bengt Göran Landin har kommit till Playa Mjörn och med sig har han sin kamera. Han fick ett tips imorse och bestämde sig för att åka hit.

Vad kommer du göra med dina bilder?

— De lägger jag upp på min hemsida. Det kan vara ett roligt minne att titta tillbaka på.

Vaktmästare Lasse Olovsson på Mjörnvallen säger sig inte veta vem det är som ligger bakom dockan.

— Det var en man här igår kväll som grejade på stranden men jag såg inte vad han gjorde. Det var vid 21:30-tiden.

Han tror dock att det är någon konstnär.

Vet du mer om Jesus som nu vandrar på Mjörn? Hör av dig till redaktionen@alingsastidning.se.

Texten uppdaterades kl 14:24

ANNONS