Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Julsång i Hemsjö kyrka: ”äntligen kan julen komma”

På söndagskvällen spreds julstämningen bland bänkarna i Hemsjö Kyrka när publiken fick uppleva den årliga julsången.
– Det var så härligt och blev så fantastiskt som vi längtat efter, säger Madeleine Wengblad, Kyrkomusiker i Hemsjö.

Under två föreställningar fick publik lyssna till både traditionell och modern julmusik av Hemsjökören, barnkören Praise, orkester och solisten Erik Mjönes i Hemsjö kyrka. Allt som allt stod 77 personer på scen.

– Eftersom vi inte hade något evenemang förra året märktes det tydligt att alla hade laddat upp. Det hördes verkligen, säger Madeleine Wengblad.

I drygt 45 år har Hemsjö kyrka bjudit in till julsång och enligt Madeleine är det många i trakten som ser det som tradition att besöka konserten:

– Många säger att det inte blir någon jul utan julsång i kyrkan. De säger ”äntligen kan julen komma” och så är det även hemma hos oss. Efter konserten kommer vi hem till ett julpyntat hem och välkomnar julfirandet.

Vanligtvis är konserten ett välbesökt evenemang där ett tusental personer sitter i publiken. På grund av pandemin var det dock glesare i bänkraderna under helgens föreställningar.

– Det kändes som det kom mycket folk men kanske inte lika mycket folk som tidigare år. Vi bor ju i Hemsjö och jag har själv pratat med personer som kände sig avskräckta på grund av pandemin. Men vi hade också krav på covidpass vid entrén, säger Madeleine.

Att det tar på krafterna att rodda med julkonserten hörs på Madeleine i telefonen. Under måndagen har hon en vilodag men hon berättar att de kommande evenemangen redan ligger i högar på skrivbordet. Och det är ett fullspäckat julschema som väntar:

– Vi slappnar inte av utan nu kommer vi ha mycket gudstjänster. En krubba för barnen på julafton, julotta och julbön. Vi får besök av julaftonskören som sjunger den finaste gudstjänsten på hela året. De är jätteduktiga. Därefter är det nyårsbön, säger Madeleine Wengblad.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.