I eftermiddag går det att åka skridskor i Nolhalla igen. En vattenläcka slog ut elskåp och därmed kompressorerna som kyler isen i söndags.
I eftermiddag går det att åka skridskor i Nolhalla igen. En vattenläcka slog ut elskåp och därmed kompressorerna som kyler isen i söndags. Bild: Totte Vesterlund

Isen farbar igen

UPPDATERAD VERSION: I eftermiddag går det att åka skridskor i Nolhalla igen. En vattenläcka slog ut strömmen och därmed kylningen till isen i söndags.

ANNONS
LocationAlingsås||

LÄS MER:Krook: "Förbaskat tråkigt att det ska behöva bli så här"

Det var i söndags som problemen började.

En vattenläcka slog ut elskåpen i ishallen och därmed varmvatten, ventilation och kompressorerna som kyler ned isen. Träningar fick under veckan ställas in eller flyttas. Sörhaga/Alingsås hockeys A-lag tränade igårkväll i Vårgårda.

Magnus Lakander är fastighetsförvaltare för ishallen på det kommunala bolaget Alingsåshem som förvaltar ishallen. I torsdags så sa han att alla inblandade borde få en bragdmedalj om felet skulle vara åtgärdat före helgen.

– Killarna och alla entreprenörer runtomkring har gjort ett kanonjobb, konstaterar han på fredagseftermiddagen.

Kostnaden för lagningen beräknar Magnus Lakander till ungefär mellan 100 000 och 150 000 kronor.

ANNONS

Kjell Svensson jobbar som vaktmästare i ishallen. Enligt honom så kommer konståkningen och ishockeyn att kunna använda isen i eftermiddag.

– Det är snabbt marscherat att lösa det på fem dagar, säger han.

ANNONS