Alingsås Tidning på ny adress

I veckan har vi på Alingsås Tidning flyttat från det gamla tidningshuset på Södra Ringgatan till våra nya lokaler på Sveagatan. Här ger vi dig en inblick i våra nya lokaler – och de gamla.

ANNONS
|

Alingsås Tidning har länge huserat i det så kallade tidningshuset på Södra Ringgatan, men i mitten på veckan gick flyttlasset för hela personalen. Det gamla tidningshuset ska tömmas och kommer i framtiden att inrymma bostäder, men fortfarande står en hel del av arbetsrummen fullt möblerade och minner om en svunnen tid.

Claes Svensson är publisher för Alingsås Tidning. Han säger att han har lite blandade känslor kring flytten.

– Ur ett nostalgiskt perspektiv känns det självklart lite sorgligt att lämna ett hus med anor från 1800-talet där man själv jobbat över 30 år. Men samtidigt känns det fantastiskt att komma till i det närmaste helt nya lokaler. Arbetsmiljömässigt är det ingen tvekan om att det blir ett stort lyft.

ANNONS

I de nya lokalerna, högst upp i huset på Sveagatan, samsas nu två redaktioner – Alingsås Tidning och Alingsåskuriren. På samma våning sitter dessutom annonsavdelningen som numera är gemensam för Alingsås Tidning, Alingsåskuriren och Lerums Tidning. I videoklippet här intill kan du få en snabb rundtur i de nya lokalerna.

– I och med att vi flyttar ihop två verksamheter så känns det också bra att börja på blankt papper där det blir nya arbetsplatser för alla. Det var väldigt uppåt vid inflyttningen och känslan är på detta taget väldigt positiv, säger Claes Svensson.

ANNONS