Claes Svensson: Välkommen till nya Alingsås Tidning

I dag är det en historisk dag i flera bemärkelser. Alingsås Tidnings nya ägare, Stampen Media, klär sina produkter i ny skrud: ny form för den nya digitala nyhetssajten och för papperstidningen. Ett tydligt signalvärde, även om jag har full förståelse för att det kan uppfattas som kosmetika och paketering. Det viktigaste är ju trots allt innehållet.

ANNONS
|

Vad får då du som läsare hem i brevlådan och digitalt via nyhetssajten? Det korta svaret på den frågan är snabbare och fler ”riktiga” nyheter. Digitalt, det vill säga via nyhetssajten och så småningom även i form av en app, kommer du att uppdateras direkt, mer eller mindre i realtid.

Ingenting kommer att hållas på exklusivt för pappersupplagan. I den senare kommer det dock, precis som tidigare, att samlas det viktigaste som hänt de senaste dagarna.

Ett helt nytt sätt att tänka för oss som ska jobba med innehållet. Men betydligt mer inspirerande, helt plötsligt blir vi en nyhetsförmedlare värd namnet. Det finns ingenting som är så frustrerande som att behöva vänta på att förmedla nyheter när man jobbar i den här branschen. Det behöver vi inte längre. Och den stora vinnaren är förstås du som läsare.

ANNONS

Visst, det kommer säkert knorras en del över inslag som kommer att minska eller till och med tas bort helt. Vi kommer inte att ha resurser att göra nedslag på alla trivsamma sammankomster på samma sätt som tidigare. Och inte heller ha samma utrymme att återge det som kallas returmaterial.

Men i det stora hela kommer det att bli bättre. Om du vill hålla dig uppdaterad på aktualiteter och vad som händer i närområdet. Vi pratar om allt från kommun och politik till blåljus, brott och straff, handel och näringsliv, sport, kultur och levnadsöden. Tråkigheter och glädjeämnen. En del nya inslag också. Inte minst digitalt.

Uppdraget är att producera nyhetsmaterial. Men glöm för all del inte bort att det kan finnas nyheter även i det lilla. Tipsa gärna.

Uppdraget är att producera nyhetsmaterial. Men glöm för all del inte bort att det kan finnas nyheter även i det lilla. Tipsa gärna.

Riktig journalistik gör skillnad. Det är ledorden i vårt arbete framöver. Och vi kommer att göra allt i vår makt för att leverera. Häng på från start – börja prenumerera. Tillsammans kan vi säkra upp den lokala nyhetsförmedlingen för lång tid framöver.

Vän av ordning undrar förstås även vad som kommer att hända med AlingsåsKuriren. Jo, den ska utgöra ett gott komplement till den prenumererade tidningen. Det kommer att bli en viss förändring men vår absoluta förhoppning är att tidningarna tillsammans ska beröra, upplysa och roa.

Nu kör vi.

ANNONS