Efter storbråket i Alingsås – samtliga satta på fri fot

Efter söndagens storbråk har samtliga sex personer satts på fri fot. Nu efterlyser åklagare och polis information om en svart Volvo V40.

ANNONS
|

Under söndagskvällen inträffade ett storbråk i centrala delarna av stan. Flera personer och fordon var inblandade i bråket. Två personer skadades allvarligt efter att ha blivit påkörda.

Efter händelsen anhölls sex män i åldrarna 20 till 30 år för delaktighet i den grova misshandeln. Men under onsdagen beslutade åklagaren att försätta samtliga sex frihetsberövade på fri fot. Detta mot bakgrund att det saknas förutsättningar att begära de anhållna häktade.

– Den fortsätta utredningen kan vi bedriva oavsett om dessa är på fri fot eller sitter anhållna eller häktade, säger åklagaren Mattias Sjösten som berättar att de misstänkta förnekar brott.

– De har lämnat redogörelser och vi har hört dem ordentligt med deras respektive försvarare, säger han.

ANNONS

Just nu söker polisen information om en svart Volvo V40, i området runt Stadsskogen och ner mot Mjörnvallen fram till olycksplatsen på Lövekullevägen under söndagen 5 juli mellan klockan 20.00 och 20.30.

Den svarta Volvon är sedan tidigare beslagtagen av polisen. Bilen ska ha använts för att köra på åtminstone två personer.

– Någon i det fordonet har kört på i vart fall två personer, säger Mattias Sjösten.

– Utredningens fortsatta inriktning är att hitta föraren till fordonet som användes vid påkörningen, säger Mats Axelsson, kriminalkommissarie på utredningssektionen polisområde Älvsborg.

Polisen uppger att de fortfarande är intresserade av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna. Både iakttagelser från själva påkörningen, men även andra tips som kan vara intressanta för utredningen.

Polisen i Alingsås kommer att fortsätta med det trygghetsskapande arbetet med uniformerad personal.

LÄS MER:Två personer påkörda i Alingsås – stor polisinsats

LÄS MER:Åklagarens teori om gängkonflikten: konkurrerar om narkotikahandeln

LÄS MER:Extra polisresurser kvar efter storbråket i Alingsås

ANNONS