Julhandeln igång på Tradera – barnsaker i topp

Försäljningen av saker till barnen ökar på Tradera med drygt en månad till jul.
– Vi kan se att den här typen av produkter börjar säljas i en allt större utsträckning redan på hösten, säger Sofia Hagelin, pressansvarig hos auktionssajten.

ANNONS
|

Det är framför allt försäljningen av barn- och ungdomsböcker samt leksaker som rusat den senaste tiden.

Mellan 1 oktober och 9 november visade ökningen 52 procent för böcker, 45 för leksaker och sex för barnkläder på Tradera, enligt uppgifter från auktionssajten.

– Saker i de segmenten tror vi fortsatt kommer att återfinnas i topp de kommande veckorna. Julhandeln har börjat hos oss, säger Traderas Sofia Hagelin.

Allt hetare med second hand

I en tid med ökade kostnader på allt från livsmedel till el och drivmedel, kan Tradera se tecken på att begagnatmarknaden växer sig hetare.

– Allt fler börjar få upp ögonen för just second hand – och att det finns väldigt mycket fint till salu. Begagnat är även mer plånboks- och miljövänligt, säger Sofia Hagelin.

ANNONS

– Sedan är det en speciell tid med bland annat hög inflation. Då tenderar människor att hålla hårdare i plånboken, vilket gör second hand till ett alternativ, fortsätter hon.

Fyndtipsen – så lyckas du

Men hur ska man lyckas göra det berömda klippet online?

Enligt Sofia Hagelin finns det några taktiska knep.

– Vet man vad man vill ha, är det såklart klokt att vara ute i tid. Ju längre man väntar, desto större kan efterfrågan vara när det inte är långt kvar till julafton. Då kan förstås också priserna vara högre, säger hon.

– Några ytterligare tips är att man lägger upp bevakningar på saker man vill ha, tittar på säljarnas omdömen från tidigare köpare och, om man kan, är mer aktiv i sitt letande på vardagarna. På helgerna har vi som mest trafik på sajten och konkurrensen kan vara tuffare, fortsätter Sofia Hagelin.

Det shoppar västsvenskarna online

Topp fem kategorier i Västra Götaland rangordnat efter antal sålda produkter på Tradera mellan den 1 oktober och 9 november 2022.

1. Barnkläder

2. Damkläder

3. Svenskt keramik & porslin

4. Svenska frimärken

5. Vinylskivor

Topp fem kategorier som trendar i länet rangordnat efter procentuell ökning i försäljning 1 oktober–9 november 2022 jämfört med samma period 2021.

1. Barn- och ungdomsböcker + 52%

2. Leksaker + 45%

3. Herrkläder + 16%

4. Julsaker + 9%

5. Barnkläder + 6%

LÄS MER:En riktigt rivig helg i Tångahallen

LÄS MER:Dödens grupp väntar AIF: ”Nyttiga genomkörare”

LÄS MER:Hundstallet gjorde mångmiljonöverskott – fortsätter be om pengar

ANNONS