Genrebild.
Genrebild. Bild: Filip Landqvist

Larm om singelolycka norr om Sollebrunn

En bil voltade av väg 190, norr om Sollebrunn, på onsdagsmorgonen. När polisen gjorde husrannsakan i bilen hittade man narkotiska preparat och föraren är nu misstänkt för drograttfylleri.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 08.25 på onsdagsmorgonen och rörde en singelolycka på väg 190 i höjd med Ängalund, norr om Sollebrunn. Räddningstjänst ryckte ut med fyra enheter och även ambulans larmades ut.

En person färdades i den aktuella bilen, som ska ha voltat.

– Där har vi en bil på taket i diket. Föraren ska vara ur och vi håller på och kontrollerar om det är något läckage, säger larm- och ledningsoperatören på räddningstjänsten vid en initial kontakt.

Misstänkt narkotika hittades i bilen

Även polis larmades till platsen och föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för drograttfylleri. Polisen gjorde en husrannsakan i den aktuella bilen och att man då hittade narkotiska preparat i denna.

ANNONS

Men vad för misstänkt narkotika och hur mycket som hittades vill polisen inte gå ut med. Inte heller vill man säga något om det kan bli aktuellt med andra utredningsåtgärder, som exempelvis någon mer husrannsakan.

– Jag kan inte avslöja det i nuläget. När det gäller narkotikaärenden är vi ganska försiktiga med den mesta, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Alingsåspolisen uppger senare att insatsen är avslutad och att inga fler utredningsåtgärder är planerade i nuläget. Den misstänkta narkotikan är nu tagen i beslag.

Föraren oskadd

Föraren ska ha klarat sig oskadd, enligt polisen, och han togs med för provtagning. Enligt stationsbefälet i Alingsås ska mannen inte vara känd av polisen sedan tidigare.

Det rådde stor trafikpåverkan på platsen under räddningsarbetet, enligt Trafikverket, men vid klockan 09.30 meddelade räddningstjänsten att de hade lämnat platsen.

”Det råder mycket halt väglag på sträckan", uppgav Trafikverket på sin hemsida.

– Ja, det stämmer. Vi har fått till oss det att ska ha varit halt, säger Patrik Hedlund på räddningstjänsten.

ANNONS