Överfallslarmet gick på banken – polis tillkallades

Handelsbankens överfallslarm gick strax efter stängning och polisen fick inte tag i personalen, då gick de in på banken med dragna vapen.

ANNONS

Det var ett överfallslarm som utlöste hela händelsekedjan under tisdagskvällen. Larmet gick vid 17.30-tiden, strax efter att Handelsbanken på Kungsgatan stängt. Väktare och polis hade försökt få tag i personalen men utan framgång.

– Vi hade en patrull ute som höll på med en fordonskontroll vid ICA Maxi, så de fick lämna den och dra till Handelsbanken istället, berättar Stefan Hernström, stationsbefäl polisen Alingsås.

På plats utanför banken anlände också väktare samt ytterligare en polispatrull och tillsammans tog de sig in i lokalen. Enligt vittnesuppgifter så hade poliserna dragna vapen.

– Ja, det är ju så när man åker på ett misstänkt inbrott och man inte vet vad som väntar en, säger Stefan Hernström.

ANNONS

Man sökte tillsammans av lokalen men hittade dock ingenting misstänkt och inga personer ur personalen fanns kvar i lokalen. Det visade sig senare vara ett handhavandefel som utlöst larmet.

– Det hade blivit något fel när personalen larmade på.

Hur gick det sedan med fordonskontrollen vid ICA Maxi som patrullen fick lämna?

– Patrullen var precis klara när det andra larmet kom. Det var någon som hade larmat om en misstänkt vinglig färd men personen visade sig vara nykter. Han körde bara väldigt vingligt, säger Stefan Hernström.

ANNONS