Cykel i Alingsås.
Cykel i Alingsås. Bild: Filip Landqvist

Västtrafik vill få fler att cykla

Med en ny appfunktion i reseappen To Go vill Västtrafik uppmuntra sina resenärer att cykla till sin destination. I Alingsås satsar företaget extra och erbjuder 20 alingsåsare att låna en elcykel i sex veckor.

ANNONS
|

I ett pressmeddelande meddelar Västtrafik att det nu är dags att börja cykla till jobb och skola. I appen To Go kommer cykel nu vara ett alternativ till buss, spårvagn eller tåg.

– Här och nu hjälper det till att förebygga trängseln i kollektivtrafiken men långsiktigt är det också det bästa för klimatet. Det skyndar på den hållbara omställningen, det skapar mer nödvändigt utrymme i våra städer och är dessutom mer hälsosamt för oss, säger Sara Persson, teamledare på Västtrafik i pressmeddelandet.

LÄS MER:Flera åtgärder på järnvägen

Det miljövänliga alternativet visas för resor som är längre än 500 meter och kortare än 15 kilometer. Som resenär väljer man själv om funktion är aktuell och sedan tidigare visar även appen hur resan kan göras med en promenad.

ANNONS

I cykelvänliga Alingsås satsar Västtrafik lite extra. Med projektet ”Elcyklist” erbjuder företaget 20 alingsåsare en elcykel under sex veckor. Förhoppningen är att ge personer som funderat på att ändra sina resvanor en möjlighet att prova hur det fungerar att ta cykel till och från jobbet.

LÄS MER:Gratis elcyklar ska trampa igång cykelsäsongen

ANNONS