Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Bosse Åström

Vissa förseningar i busstrafiken på fredagsmorgonen

Snön skapar förseningar i kollektivtrafiken på fredagen. Busstrafiken ut från Alingsås tätort har haft förseningar och tågtrafiken har påvekrats av ett stopp på Viskadalsbanan.

ANNONS
|

SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall under fredagen. Och snön ställer till det i buss- och tågtrafiken i olika delar av regionen.

På morgonen havererade ett tåg på Viskadalsbanan i Horred och det blev stopp mellan Borås och Varberg. Det påverkade i sin tur tågen i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

– Vissa tåg har helsträckan Uddevalla, Herrljunga och ner till Varberg, de blir påverkade. Mellan Borås och Varberg går inga tåg, säger Agim Zekaj, störningskoordinator Västtrafik initialt.

Inställda avgångar

Det handlade i första hand om förseningar, men vissa avgångar ställdes in. Västtåget 09.48 från Göteborg till Vårgårda, Alingsås och Herrljunga har till exempel ställts in och ersätts av buss. Tåget 11.24 mellan Herrljunga och Varberg ställdes också in.

ANNONS

– Snön gör det inte lättare heller. De har ett annat fordon på väg som ska agera hjälpfordon och bogsera det trasiga tåget, säger Agim Zekaj.

Vid 10.40 var tåget bortforslat och stoppet på Viskadalsbanan avklarat. Men följdförseningar och inställda avgångar kan förekomma fortsatt, meddelar Västtrafik.

Busstrafiken försenas

Busstrafiken runt om i Alingsås har också påverkats under dagen.

– Bussarna kan vara försenade, det ligger en del förseningar på de som kör ut från Alingsås tätort med omnejd, bland annat linje 585, sade Carl Hansson på Västtrafiks störningsjour på morgonkvisten.

– Så länge snön ligger kan det komma stunder när det är försenat.

Resenärer hänvisas till Västtrafiks app Togo för mer information om sin resa.

Texten uppdateras...

ANNONS