Häst fast i myr – Räddningstjänst på plats med tre enheter

Vid lunchtid åkte räddningstjänsten ut för att hjälpa en häst som fastnat i en myr i Vårgårda. Efter att hästen varit fast i ungefär två timmar lyckades man få upp den.

ANNONS
|

Det var vid klockan 11.20 som larmet kom till räddningstjänsten om en häst i nöd. Tre enheter skickades ut, och knapp halvtimme senare var de på plats.

– Den som ringde sa att hästen var ganska trött och hade försökt ta sig på egen hand men inte lyckats. Den är nog utmattad nu skulle jag tro, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten, vid klockan 12.15

Räddade hästen

Strax innan klockan 13.00 hade man lyckats få upp hästen.

– De har varit ute och ridit och då sjönk hästen ner i en myr. Den har suttit fast så då har vi varit här för att hjälpa till att lyfta upp den, säger Carl-Johan Svensson, styrkeledare för insatsen.

ANNONS
Carl-Johan Svensson, styrkeledare för insatsen.
Carl-Johan Svensson, styrkeledare för insatsen. Bild: Matilda Falk

För att hjälpa den upp ur myren körde räddningstjänsten ut en bandvagn till platsen.

– Vi har dragit under band som vi har för djurlivräddning och sen har vi använt en bandvagn med en lyftanordning som vi kan lyfta upp djur med, säger Carl-Johan Svensson.

”Gick bra”

Allt som allt uppskattar räddningstjänsten att hästen varit fast i ungefär två och en halv timme. Vad gäller själva insatsen berättar de att den gick bra.

– Det tar ju lite tid att få under band och sånt när de sitter nedsjunkna långt i en myr, men det har gått bra. Hästen är uppe och den såg pigg ut, säger Carl-Johan Svensson.

LÄS MER:Häst fast i dike – räddningspådrag i skogsområde

LÄS MER:Bro gick sönder – efter att lastbil körde på den

LÄS MER:Kyrkklocka stulen från kapell: ”Vet inte exakt när det hände”

ANNONS