Här kan du fira valborg i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga

På tisdag är det dags för valborgsmässoafton 2024. Nedan listar AT ställen i våra tre kommuner där du kan fira in våren.

ANNONS
|

Vet du något mer firande som inte är med på listan? Kontakta oss på redaktionen@alingsastidning.se så uppdaterar vi listan.

Alingsås

Här kan du fira valborg
Bild: Katrin Niklasson

Valborgsmässofirande i Museiparken

Musikkåren Kamraterna och Alingsås Drill och Dans, samt Alingsås Manskör kommer att delta i 2024 års valborgsmässofirande i museiparken. Evenemangen börjar med marsch från Lendahlsskolan till Museiparken klockan 18.45 på tisdagen. Talar gör Sara Nygren.
Här kan du fira valborg
Bild: Lennart Johansson

Valborgsfirande i Gräfsnäsparken

Klockan 20.00 på tisdagen drar Equimeniakyrkan i Gräfsnäs i gång ett valborgsmässofirande i Gräfsnäsparken. Det bjuds på körsång och Robert Sörstrand, kyrkoherde, kommer att tala. Efter det är det fikaservering och korvgrillning i Gräfsnäs bygdegård.
Här kan du fira valborg
Bild: Roger Larsson

Valborg på Attholmen

Equimeniakyrkan Långaredsbygden bjuder in till valborgsfirande vid sommarhemmet Attholmen på tisdagen med start klockan 18.30. Under kvällen kommer Daniel Filipsson att hålla tal. Utöver det sjunger en manskör. Dessutom finns till exempel våfflor, korv med bröd och ett chokladhjul.
Här kan du fira valborg
Bild: Tommy Feldth

Valborgsfirande i Västra Bodarna

Klockan 19.00 på valborgsmässoafton bjuder Västra Bodarne byalag in till traditionsenligt firande i Bergsjödal. Under kvällen kommer att erbjudas sång, fika och brasa.
Här kan du fira valborg
Bild: Roger Larsson

Valborg i Hemsjö

Den 30 april klockan 19.00 bjuder Hemsjö hembygdsförening in till valborgsmässofirande. Under kvällen bjuds på vårtal, sång av Hemsjökören, lotteri, kafé och valborgsmässo-eld.

Vårgårda

Här kan du fira valborg
Bild: Csaba Bene Perlenberg

Valborgsfirande i Tumberg

Från och med klockan 19.00 på tisdagskvällen kan man fira valborg på Tumbergs hembygdsplats. Våfflor, kaffe och korv med bröd kommer att finnas till salu. Klockan 20.00 blir det sång från Vårgårda manskör, samt tal av Marianne Andersson.
Här kan du fira valborg
Bild: Emma Hellström

Valborg i Storsjöstrand

Klockan 18.00 börjar Equimeniakyrkans valborgsfirande i Storsjöstrand i Horla. Kvällen börjar med tipspromenad och kafé. 19.00 blir det konsert med samt prisutdelning på tipspromenaden, innan valborgselden tänds av scouterna klockan 21.00. Då håller också pastor Peter Lindroos tal och kören sjunger.

Herrljunga

Här kan du fira valborg
Bild: Stefan Samuelsson

Valborgsmässofirande vid Haraberget

På tisdag från klockan 20.00 serveras lättare förtäring av Herrljunga Hembygdsförening. Vid 21.15 blir det avmarsch från kapellet vid nya kyrkogården innan själva firandet börjar kl 21.30. Under firandet blir det musik och sång av Herrljunga Brassband, Lyran och Kulturskolan, samt Herrljunga manskör och Kulturskolans barnkörer. Utöver det talar Katja Saari, kommundirektör, innan evenemanget avslutas med fyrverkeri kl 22.00.

LÄS MER:Ny restaurang öppnar i Herrljunga

LÄS MER:Nya regler från EU om eldning av trädgårdsavfall – det gäller i AT-områdets kommuner

LÄS MER:Body Shop läggs ner i Sverige – men Alingsåsbutik blir kvar

ANNONS