Efter öppning – cyklisterna uppskattar den nya parkeringen

Ett 50-tal cykelplatser inomhus, solceller på taket för laddning av elcykel och låsbara skåp för hjälmen. Det nyöppnade cykelgaraget i Herrljunga låter som en cyklists dröm.
– Det finns även en servicestation med cykelpump och verktyg om man behöver reparera något eller pumpa däcken, säger gatu- och parkchef Claes-Håkan Elvesten.

ANNONS

Tillsammans med Västtrafik och Trafikverket har Herrljunga kommun byggt ett sprillans nytt cykelgarage i Herrljunga. Enligt gatu- och parkchef Claes-Håkan Elvesten är den nya cykelparkeringen uppskattad.

– Jag gick dit och pratade med några stycken som tyckte det var suveränt, säger han.

Cykelgaraget som ligger i anslutning till tågstationen är i nuläget gratis och öppet för alla, både herrljungabor som pendlar från staden eller de som pendlar till Herrljunga.

– Det har funnits ett behov av ytterligare cykelplatser och varför ska inte Herrljunga som är en järnvägsknut ha ett cykelgarage, säger Elvesten.

Hur har intresset varit?

ANNONS

– Jag var förbi och tittade senast igår och då stod det ett gäng cyklar där. Det är gott att slippa att ha sin cykel parkerad utomhus, framförallt när det är snö eller dåligt väder.

Med det nya garaget får stationsområdet 80 nya parkeringsmöjligheter då det finns fler platser utanför garaget under tak.

Har ni några övervakningskameror i garaget? För cykelstölder?

– Inte i startskedet utan vi får följa utvecklingen. I dagsläget har vi inga större problem med cykelstölder och dessutom är garaget väl upplyst och väggarna är i glas så det är bra insyn. Inget bra ställe att gömma sig på.

ANNONS