Julgranssafari, veteranparad och toner från indiepopbandet Mares - det är bara ett axplock av vad Herrljungafestivalen kommer att bjuda på.
Julgranssafari, veteranparad och toner från indiepopbandet Mares - det är bara ett axplock av vad Herrljungafestivalen kommer att bjuda på. Bild: Lea Greim

Herrljungafestivalen närmar sig – nu är schemat klart

Julgranssafari, veteranparad och toner från indiepopbandet Mares – det är bara ett axplock av vad Herrljungafestivalen kommer att bjuda på den 20 augusti.
– Jag ser fram emot en folkfest. Jag hoppas att alla åldrar kommer och att man har jätteroligt, säger Suzzie Ljungqvist, en av de ansvariga för festivalen.

ANNONS

Idén om en Herrljungafestival kommer ursprungligen från ett medborgarförslag. Till sommaren blir idén verklighet och nu är schemat så gott som klart för festivalen.

– Det är mycket som bara klaffar nu, det är rätt skönt. Alla dessa detaljer som ska på plats. Vi ligger bra till, säger Suzzie Ljungqvist.

Musiken kommer att levereras av indiepopbandet Mares, som under sommaren gör sin avskedsturné, och Boråsbandet Mackan n Matthew. De uppträder på Stora scenen i Folkets Park. På torget finns en mindre scen där bland annat Herrljunga dragspelsklubb och trubadurerna Carl Johan Tornberg och Lina Zerpe bjuder på musik.

ANNONS

Käpphästrace, veteranparad och ny lekplats

Herrljunga kommun gick för ett tag sedan ut och eftersökte privatpersoner, föreningar och företag som vill vara med och anordna aktiviteter. Sedan dess har det inte lidit brist på ansökningar.

– Det är många som vill anordna löplopp. Det finns andra som vill jamma loss i sin trädgård. Det finns företagsband som kommer att vara längs vårt festivalområde, så de kommer sitta hemma och spela i sina grupper, berättar Suzzie Ljungqvist.

Utöver det kommer det bland annat att anordnas käpphästrace, en veteran- och epaparad och julgranssafari.

För de små kommer en ny lekplats invigas i Stadsparken och på Lilla scenen spelas ”Lilla vilse i väskan”, en show med tågtema.

Söker volontärer

Trots att de flesta bitarna har fallit på plats, saknas fortfarande 80 volontärer.

– Vi behöver ha händer och fötter som kan hjälpa till. Svara på frågor, lotsa folk och så vidare, säger Suzzie Ljungqvist.

– Vi hoppas att det är många föreningar som vill vara med. De får ju en liten slant till kassan, fortsätter hon.

Endagsfestivalen är helt gratis och tar plats runt om i Herrljunga centralort lördag den 20 augusti, med start klockan tio.

– Jag ser fram emot en folkfest. Jag hoppas att alla åldrar kommer och att man har jätteroligt, säger Suzzie Ljungqvist.

LÄS MER:Indiepopband huvudakt på festivalen: ”Kan bli extra tryck”

LÄS MER:Så många cyklar stjäls i vårt område – och här är det värst att parkera

LÄS MER:Efter trakasserier mot djuren – kommunen planerar att bygga om lantgården i Nolhaga

ANNONS