David Frodelius har skrivit kontrakt med Vårgårda kommun och flyttar sitt företag Frovena Service till Flygaren. Målet är att lokalerna ska stå inflyttningsklara i slutet på nästa år.
David Frodelius har skrivit kontrakt med Vårgårda kommun och flyttar sitt företag Frovena Service till Flygaren. Målet är att lokalerna ska stå inflyttningsklara i slutet på nästa år. Bild: Privat/Philip Mauritzson

Herrljungaföretaget Frovena köper tomt på Flygaren

Frovena Service, som idag håller till i Eggvena, blir nästa företag att etablera sig på industriområdet Flygaren. Vd:n David Frodelius tycker att läget är perfekt.
– Vi har många företagskunder i Vårgårda, säger han.

ANNONS
|

Tomtköpet har dragit ute lite på tiden, men nu är det klart. Frovena köper en 4500 kvadratmeter stor industritomt på Flygaren av Vårgårda kommun.

– Vi har haft lite förseningar för att ge tid åt arkeologiska utgrävningar men är nu väldigt glada att vi kan slutföra avtalet med Frovena Service, säger samhällsbyggnadschef Alfred Dubow i ett pressmeddelande.

Frovenas vd David Frodelius säger till AT att förseningen inte har utgjort något problem. Planen är att flytta verksamheten från Eggvena till Vårgårda hösten 2023. Då ska förhoppningsvis företagets nya lokaler stå klara.

– Dels var det läget som gjorde att vi valde Flygaren. Det ligger centralt till vägmässigt, påpekar David. Vi har många företagskunder i Vårgårda. I övrigt finns de flesta av våra kunder i Alingsås, Herrljunga och Vara. Det blir en halvtimmes resa åt alla håll.

ANNONS

– Dels har vi möjlighet att expandera på den här tomten.

2017 anställde jag den första personen, en säljare. Sedan dess har jag anställt en ny varje år...

Och expandera är just vad Frovena gjort för varje år sedan David Frodelius startade företaget 2016.

– 2017 anställde jag den första personen, en säljare. Sedan dess har jag anställt en ny varje år, så nu är vi sex personer.

Frovena Service säljer, reparerar och installerar tryckluftskompressorer till industrin men också många andra verksamheter. Allt från bilverkstäder till räddningstjänsten finns bland kunderna.

Det kunde vara roligt att bidra till den lokala tillväxten samtidigt som vi gärna hittar en framtida samarbetspartner.

David Frodelius räknar med att anställa ännu fler kommande år.

– Så kommer det ganska säkert bli om det fortsätter som hittills. Vi har gått från en omsättning på 3,5 miljoner 2017 till 10 miljoner idag. Vi har inga unika produkter men lever på vår service, att vi tar hand om all sorts tryckluft. Det är få i Sverige som har den bredden, menar David.

I nuläget skissar han på en byggnad med 600 kvadratmeter markyta och en påbyggnad på 100 kvadrat. Men det kan bli större än så om något företag visar intresse för att hyra in sig i lokalerna.

– Nej, ingen har hört av sig än men jag har hört att det finns behov av att hyra lokaler. Det kunde vara roligt att bidra till den lokala tillväxten samtidigt som vi gärna hittar en framtida samarbetspartner. Kanske en elfirma, funderar David.

LÄS MER:Syskonpar tar sina snabbväxande företag till Vårgårda

LÄS MER:Katalysatortjuvar härjar i trakten: ”Tydligt att de gjort en räd”

ANNONS