Tåg mellan Alingsås och Göteborg kommer ställas in i veckor på grund av spårarbete vid Olskroken i Göteborg.
Tåg mellan Alingsås och Göteborg kommer ställas in i veckor på grund av spårarbete vid Olskroken i Göteborg. Bild: Stefan Berg

Inställda tåg mellan Alingsås och Göteborg

Tågresor mellan Alingsås och Göteborg ställs in i flera veckor under sommaren. Resor mellan den 25 juli och 22 augusti kan bli påverkade.
– Det gäller både helavstängningar och delar med begränsad framkomlighet, säger Petra Bergman, tf kommunikationschef i väst vid trafikverket.

ANNONS
|

Anledningen till de inställda tågen är dels arbetet med Västlänkens anslutning till Olskroken i Göteborg, samt att det pågår ett förbättringsarbete som bland annat innefattar nya spår.

– Det pågår ett stort arbete vid Olskroken för att öka framkomligheten, förbättra säkerheten och för att få bättre järnvägar på sikt, säger Petra Bergman.

Västtågen mellan Alingsås och Göteborg ställs in under olika tider mellan den 27 juli och 4 augusti. SJ regionaltåg mellan Göteborg och Stockholm ställs in på sträckan mellan Alingsås och Göteborg den 25-26 juli, 3 augusti och 10-16 augusti.

”Kolla vad som gäller för dina resor”

Resenärer hänvisas till ersättningsbussar från Åkareplatsen eller Nils Ericson Terminalen.

ANNONS

– Det är bäst att kolla med Västtrafik eller SJ vad som gäller för just dina resor eftersom det kan variera, säger Petra Bergman.

Vill undvika strul för pendlare

Anledningen till att arbetet sker just nu i semestertider är att man vill undvika att ställa till det för pendlare.

– Vi vet att ett arbete som detta kommer störa när vi än gör det. Vi brukar passa på att göra större arbeten på sommaren, vid påsk eller vid andra lov när många är hemma och färre pendlar, säger Bergman.

Efter den 22 augusti väntas all trafik på sträckan gå som vanligt igen.

LÄS MER:Stopp i tågtrafiken – flera inställda avgångar

LÄS MER:Västtrafik lanserar ny sommarbiljett

LÄS MER:Entreprenörerna: Västlänken blir flera år försenad

ANNONS