Den profilerade Herrljungapolitikern Ronnie Rexwall (KV) har avlidit.
Den profilerade Herrljungapolitikern Ronnie Rexwall (KV) har avlidit.

Profilerad Herrljungapolitiker hastigt avliden – ”Stor sorg och saknad”

Den profilerade Herrljungapolitikern Ronnie Rexwall har hastigt avlidit. Det skriver Herrljunga kommun på sin hemsida. Rexwall blev 64 år gammal.

ANNONS
|

Ronnie Rexwall var kommunfullmäktiges första vice ordförande och representerade partiet Kommunens Väl.

Herrljunga kommun skriver på sin hemsida att man idag onsdag flaggar på halv stång utanför kommunhuset för att hedra Ronnies minne.

”Det är med stor sorg i hjärtat vi har den smärtsamma plikten att meddela att kommunfullmäktiges första vice ordförande, Ronnie Rexwall, hastigt har avlidit. Våra tankar går i denna stund till Ronnies familj, och hans nära och kära”, skriver kommunen fortsatt.

Partikollegan Börje Aronsson mottog beskedet om Ronnie Rexwalls bortgång med sorg.

– Han var en fin och snäll människa som var väldigt noggrann med sina uppdrag. Han hade alltid tid och kom på olika lösningar. Det gör ont i hjärtat, säger Börje Aronsson.

ANNONS

Ronnie Rexwall ska ha gått bort under tisdagen.

Dagen innan hade han tjänstgjort i kommunfullmäktige som då godkänt hans anhållan om att få behålla sina politiska uppdrag under mandatperioden, inför en förestående flytt från kommunen i sommar.

Ronnie Rexwall hade ett omfattande politiskt uppdrag inom Herrljunga kommun. Han var gruppledare för Kommunens väl, förste vice ordförande i kommunfullmäktige, ledamot i kommunstyrelsen, ledamot i socialnämnden och ordförande i valnämnden.

– Han kom med i valet 2006 och som gruppledare har han varit väldigt bra på att kommunicera både inom partiet och mot andra, säger Börje Aronsson.

Kommunens väl har sedan tidigare kommunicerat att man tänker låta partiet vara vilande i höstens val.

– Det är en väldigt tragisk händelse och jag fick veta om det efter att ha pratat med hans son. Ronnie brann för sina frågor och jag hade inga bekymmer med att komma överens med honom. Herrljunga har tappat en politiker med stort hjärta och engagemang, säger kommunfullmäktiges ordförande Andreas Johansson (M) och presidiekollega till Ronnie Rexwall.

ANNONS