Flera Volvoägare kan inte låsa upp sin bil. Det efter en automatisk uppdatering av mjukvaran.
Flera Volvoägare kan inte låsa upp sin bil. Det efter en automatisk uppdatering av mjukvaran. Bild: Virginia Mayo

Fel hos Volvo – bilar går inte att låsa upp

Ett fel hos Volvo gör att flera inte kan låsa upp sin bil. Hur många personbilar det handlar om är okänt.
– Har man drabbats av detta problem så uppmanas man kontakta sin Volvohandlare, säger Gustaf Sjöholm, kommunikatör hos Volvo Cars Sverige till Aftonbladet.

ANNONS
|

Volvo har drabbats av problem efter en uppdatering av en mjukvara och flera personbilar går nu inte att låsa upp. Hur många bilar det rör sig om är okänt, enligt företaget.

– Har man drabbats av detta problem så uppmanas man kontakta sin Volvohandlare. Vi jobbar med våra återförsäljare för att kunna åtgärda det här så fort som möjligt, säger Gustaf Sjöholm, kommunikatör hos Volvo Cars Sverige, till Aftonbladet.

Bilen var ”helt död”

I nuläget vet inte Volvo vad som kan ha gått fel i uppdateringen och kan inte svara på vilka bilmodeller som är drabbade.

De vet inte heller när låshaveriet kan vara löst.

ANNONS

En ägare till en Volvo XC60 som Aftonbladet pratat med berättar att hans hybridbil var i princip helt död efter att mjukvaran automatiskt uppdaterades under natten. Bilen fick bärgas till verkstad.

– När jag lämnade in min bil stod det två till på verkstaden med samma problem, säger bilägaren och berättar att hans Volvohandlare ska ha fått flera samtal under dagen från Volvoägare med samma problem.

ANNONS