Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linda Sjöö och Mathias Melo är projektledare på Leader Sjuhärad, där de bland annat jobbar med satsningen Sommarinfluencers.  Bild: Masaya AB
masaya.se
Linda Sjöö och Mathias Melo är projektledare på Leader Sjuhärad, där de bland annat jobbar med satsningen Sommarinfluencers. Bild: Masaya AB masaya.se

Nu kan man sommarjobba som influencer: ”Ett guldläge”

Är du mellan 13 och 25 år, bor i någon av Sjuhärads kommuner och gillar att synas i sociala medier? Då kan du få jobb som sommarinfluencer.
– Tänker man att man vill jobba som influencer i framtiden är det här ett guldläge, säger Linda Sjöö, projektledare på Leader Sjuhärad.

Influencer. Ja, det är väl inte ett av de yrken man vanligtvis sätter i samma mening som ordet sommarjobb. Men hos Leader Sjuhärad finns nu alltså chansen att tjäna lite extra pengar under sommarlovet genom att jobba som just influencer.

Satsningen Sommarinfluencers är en del i Leader Sjuhärads nystartade projektet Generation D, där D står för driv, drömmar och du.

– Vi delar inte den här synen att ungdomar inte vill eller orkar, utan vi är övertygade om att unga i Sjuhärad både har drömmar och driv. Och nu vill vi låta ungdomar få synas och höras i ett medium där de redan känner sig hemma, förklarar Linda Sjöö.

Det är ju första gången vi gör det här, så det ska bli spännande att se hur det faller ut.

Hon berättar att de har börjat marknadsföra satsningen ute på skolor och mötts av mycket nyfikenhet och positiva reaktioner, både från killar och tjejer. Hur många ungdomar i Sjuhärad som faktiskt söker jobbet återstår att se.

– Det är jättesvårt att svara på nu. Det är ju första gången vi gör det här, så det ska bli spännande att se hur det faller ut, säger Linda. Vi hoppas på stort gensvar och gärna sökande med olika intressen och från olika kommuner.

Influencern och mountainbikeprofilen Elna Dahlstrand kommer att utbilda årets sommarinfluencers. Bild: Privat
Influencern och mountainbikeprofilen Elna Dahlstrand kommer att utbilda årets sommarinfluencers. Bild: Privat

Instagram är den plattform som sommarjobbarna ska utgå ifrån. Men Linda Sjöö betonar att man absolut inte behöver ha något stort och upparbetat instagramkonto för att bli antagen.

– Vi lägger ingen värdering i det. Finns det en nyfikenhet och vilja tror vi att det kan vara rätt. Tanken är att man ska lära sig på vägen.

Man kommer att få tips och tricks på hur man når ut genom bruset.

En kortare utbildning ingår nämligen. Influencern och mountainbikeprofilen Elna Dahlstrand kommer att ha en föreläsning på Zoom den 17 maj, där hon delar med sig av sina bästa tips.

Föreläsningen är öppen för alla sökande. De som sedan får jobbet kan dessutom vänta sig uppföljande samtal med Elna.

– Man kommer att få tips och tricks på hur man når ut genom bruset. Tänker man att man vill jobba som influencer i framtiden är det här ett guldläge, menar Linda.

Sommarinfluencer – så funkar det:

Under två somrar kommer totalt åtta ungdomar få jobba som influencers med stöd av Leader Sjuhärad – fyra den här sommaren och fyra nästa.

Ansökan till sommarens fyra platser är öppen till och med den 30 maj. Man söker genom att fylla i en blankett på Leader Sjuhärads hemsida.

Uppdraget pågår i fem veckor och består av 15 deluppgifter. Postar man alla 15 inläggen på sitt instagramkonto tjänar man 4000 kronor.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.