Här är veckans toppnyheter 22 till 28 augusti

En bro rasade – och ett lastbilssläp hamnade i Säveån i Vårgårda. Håkan Hellström har köpt hus i Alingsås. Och i Herrljunga orsakade en knivbeväpnad man ett stort polispådrag. Här är ett urval av Alingsås Tidnings mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Bro rasade – lastbilssläp hamnade i ån

En bro rasade på fredagen utanför Vårgårda efter att en lastbil kört över den. Lastbilens släp hamnade i Säveån. Ett omfattande räddnings- och bärgningsarbete inleddes. På lördagen var det avslutat.

Håkan Hellström har köpt lyxhus i Alingsås

Nej, vi känner ingen sorg för dig, Håkan Hellström. Vi säger grattis – och välkommen till Alingsås! Här är huset som artisten köpt.

Knivhot utanför systembolag

En polisinsats pågick utanför Systembolaget i Herrljunga under måndagskvällen. En man bärande på minst två knivar agerade hotfullt mot polisen och insatsstyrkan kallades in. En större folksamling bevittnade händelsen. Senare under veckan häktades mannen.

– Han var psykotisk vid förhandlingarna och deltog därför inte. Dock var hans advokat på plats, sa Ove Jäverfelt, vice chefsåklagare, till AT, i samband med häktningen.

ANNONS

Mannen misstänks för grovt olaga hot, misshandel, grovt brott mot knivlagen, hot mot tjänsteman och skadegörelse.

Jeanette öppnar ny version av Mormor Bättys i Alingsås

Jeanette Ekerås, som har drivit Mormor Bättys kringlor i Härenebro, satsar i höst på ett nytt bageri- och fikakoncept på Kungsgatan i Alingsås. Men namnet, det hänger med.

Dyraste husen i Alingsås – så mycket är de värda

I det natursköna bostadsområdet vid Mjörn finns de absolut dyraste husen i Alingsås kommun. Där det förr fanns sommarstugor står nu de mest påkostade villorna. Här får du veta hur mycket de är värda.

ANNONS