Vårdcentralschef Marie Jöreteg bekräftar att intresset för att covidvaccinera sig är stort i Vårgårda. ”Alla tider tar slut på nolltid”, säger hon.
Vårdcentralschef Marie Jöreteg bekräftar att intresset för att covidvaccinera sig är stort i Vårgårda. ”Alla tider tar slut på nolltid”, säger hon. Bild: Philip Mauritzson

Högt tryck på Vårgårda vårdcentral: ”Alla är väldigt på”

Antalet covidsmittade i Vårgårda minskar. Samtidigt är vaccineringen inne i fas 4. Alla som är 50 år eller äldre kan nu boka tid för vaccinering på Vårgårda vårdcentral.
– Alla är väldigt på, även 50-åringarna, konstaterar vårdcentralschef Marie Jöreteg.

ANNONS
|

LÄS MER:Så fungerar regionens nya hemsida med lediga vaccintider

Antalet nya smittade i Vårgårda vecka 19 var 26 personer. Det är en minskning med tio personer från vecka 18, då siffran var 36.

Även i regionen i stort fortsätter antalet covidsmittade att minska. Under vecka 19 rapporterades 4 432 fall, en minskning med 13 % jämfört med föregående vecka.

Samtidigt är vaccineringen inne i fas 4, och på Vårgårda vårdcentral är trycket på tider stort.

– Alla tider tar slut på nolltid. Så man får nog gå in på vår hemsida och titta varje dag. Alla är väldigt på, även 50-åringarna, säger Marie Jöreteg till AT.

ANNONS

Det är vaccintillgången som helt och hållet styr antalet tider, och den varierar från vecka till vecka.

Västra Götaland får just nu mindre vaccinleveranser. Det innebär att de som ska få sin andra dos prioriteras, och att det kan vara ont om lediga tider för nyvaccinering under de närmaste veckorna.

– Det är vaccintillgången som helt och hållet styr antalet tider, och den varierar från vecka till vecka. Nästa vecka kommer vi inte att få något vaccin alls, så då kommer det inte att läggas ut några nya tider för dos 1, berättar Marie Jöreteg.

LÄS MER:Vaccineringen är nu igång – 600 doser ska delas ut

LÄS MER:Personer i fel åldersgrupp gick före i vaccinkön – fick tid i Scandinavium

ANNONS