Maries miljonsuccé på travet – ensam med sju rätt på GS75

I söndags slog travspelaren Marie Wannebrant till med en smäll. Då drog nämligen hennes GS75-system in tio miljoner kronor till tio andelsköpare.
– En av vinnarna är en sjukpensionär som förstås blev överlycklig, säger Marie Wannebrant.

ANNONS
LocationVårgårda||

Hon är uppvuxen i Vårgårda, men bor sedan en tid i Linköping. Det efter att Marie mött kärleken i Joakim Widén – som också är den som fick henne att bli intresserad av trav.

– Ja, innan jag träffade Jocke hade jag ingen relation till travet. Men det förändrades ju och sedan något år är travspelandet mitt jobb, säger Marie Wannebrant, 41.

Tillsammans driver paret sajten Vinstsidan.se i samarbete med Ica Maxi i Linköping, där man säljer andelar i system till bland annat V75, V86 och GS75.

I det sistnämnda liret smällde det så till riktigt ordentligt i söndags, vilket Expressen tidigare i veckan intervjuat Marie om.

ANNONS

– Mitt system var ensamt kvar efter sju avdelningar och utdelningen blev tio miljoner kronor. Systemet var uppdelat i tio andelar som alltså fick en miljon kronor vardera – det är hur kul som helst! utbrister hon.

Nyckeln till storvinsten var att Marie hade med skrällhästarna Some Come och Macho Man.

– De var streckade till två- respektive en procent, säger hon.

– Men jag hade inte köpt en andel i mitt eget system. Det kan jag inte alltid eftersom jag gör så många system. Men jag är jätteglad för vinsten och att den gladde tio köpare, säger hon.

Marie Wannebrant lägger åtskilliga timmar i ATG:s lopparkiv för att studera hästarna inför deras kommande starter. Resultatet av det hårda jobbet? 50 inspelade miljoner.
Marie Wannebrant lägger åtskilliga timmar i ATG:s lopparkiv för att studera hästarna inför deras kommande starter. Resultatet av det hårda jobbet? 50 inspelade miljoner. Bild: Privat

Kallas Hundramiljonersparet

Men som ett litet plåster på såret kan det nämnas att Marie Wannebrant kammat hem 50 miljoner kronor på andelsspel under de senaste tre åren.

– Skulle man lägga ihop det med Jockes vinster så handlar det om 150 miljoner kronor. Så vi kallar oss för ”Hundramiljonersparet”, säger Marie Wannebrant och skrattar.

Paret bygger system och andelsspel varje dag – även till travtävlingar som avgörs utomlands, ofta i Danmark, på julafton.

– Jag läser på, rankar hästarna inför varje omgång och tittar mycket i ATG:s lopparkiv för att se hur hästarna tidigare sett ut, säger Marie.

– Även om det tar mycket tid är det från början en hobby – som jag nu kan leva på. Det är jättekul och få förunnat att ha det så, fortsätter hon.

Marie (nya!) miljondrag till V86

Efter miljonvinsten på GS75 i söndags bad tidningen Vårgårdabördiga Marie Wannebrant att bjuda läsarna på ett skrälldrag till onsdagens V86-omgång som avgörs på Solvalla och Åby.

– I V86-7 kan 12 Honesty skrälla. Hon har vunnit tre av sex starter i år, hästen galopperade visserligen senast men hade två segrar innan det. Hästen tränas i Danmark och är van att ha Flemming Jensen i sulkyn. Garderar man favoriten ska Honesty med på kupongen.

”Underskatta inte kvinnlig intuition”

Marie och Joakim konstruerar många av andelssystemen var för sig. Några gör de dock tillsammans.

Kommer ni alltid överens?

– Ha ha, till slut gör vi det. Visst tänker vi olika ibland, men vi pusslar ihop raderna och min kvinnliga intuition ska inte heller underskattas, säger Marie Wannebrant och skrattar.

LÄS MER:Camilla Waltersson Grönvall får ministerpost

LÄS MER:Polis efterlyser tips om helgens restaurangbränder i Alingsås

LÄS MER:Patrik Westberg sjunger och pratar om sin ADHD i ny scenföreställning

ANNONS