Polisen har ambitioner att växa i Vårgårda. Inom några år planerar man att gå från två områdespoliser till sju-åtta.
Polisen har ambitioner att växa i Vårgårda. Inom några år planerar man att gå från två områdespoliser till sju-åtta. Bild: Jenny Schagerlind

Polisstationen i Vårgårda växer

Polisstationen i Vårgårda kan komma att växa rejält. AT kan nu avslöja att polisen förhandlar med fastighetsägaren till den intilliggande lokalen på Kungsgatan.
– Vi har en ambition att växa i Vårgårda och det här ingår i den långsiktiga satsningen, säger lokalpolisområdeschef Johan Lundberg.

ANNONS

Ända sedan Handelsbanken i våras lade ner sitt kontor i Vårgårda och flyttade ut har lokalen på Kungsgatan 42 stått tom. Alldeles bredvid ligger polisstationen och det ser ut att bli just polisen som flyttar in.

Både Johan Lundberg, lokalpolisområdeschef i Alingsås, och Erik Josefsson hos fastighetsägaren Paxon bekräftar att långt gångna hyresförhandlingar pågår.

– Vi har en ambition att växa i Vårgårda och det här ingår i den långsiktiga satsningen. Vi vill ha fler områdespoliser till Vårgårda och Herrljunga och en ökad service för våra invånare där, förklarar Johan Lundberg.

Johan Lundberg, lokalpolisområdeschef i Alingsås.
Johan Lundberg, lokalpolisområdeschef i Alingsås. Bild: Totte Vesterlund

Idag jobbar två områdespoliser i de bägge kommunerna. Målet är att inom några år ha en grupp på sju-åtta områdespoliser som utgår från Vårgårda, och kan jobba brottsförebyggande i både Vårgårda och Herrljunga.

ANNONS

– Då kan vi vara mer synliga ute på gatorna och också jobba mer med till exempel skolbesök, säger Johan Lundberg.

Handelsbankens gamla lokaler i Vårgårda är granne med både polisen och AT:s lokalredaktion. Nu lutar det åt att polisen flyttar in i lokalen och utökar sin service för allmänheten.
Handelsbankens gamla lokaler i Vårgårda är granne med både polisen och AT:s lokalredaktion. Nu lutar det åt att polisen flyttar in i lokalen och utökar sin service för allmänheten. Bild: Jenny Schagerlind

Ambitionen är också att utöka öppettiderna för allmänheten. Idag har polisstationen bara öppet tre timmar på måndagar, och ska då serva både Vårgårda- och Herrljungabor.

– Vi hanterar hittegodsfrågor och tar emot anmälningar. Kan vi utöka tiden till det dubbla skulle det ju skapa många fler möjligheter för invånarna att komma i kontakt med oss. Vi har också tankar på att erbjuda passtillverkning i Vårgårda, men det ligger ganska långt fram i tiden, berättar Johan Lundberg.

LÄS MER:Få kommuner antar koldioxidbudget

LÄS MER:4H-föreningen på Tånga startar månadsklubb för de yngsta

ANNONS