Två döda efter trafikolycka på riksväg 42 – bilar fattade eld

Två bilar fattade eld efter en olycka utanför Vårgårda på söndagen. Polisen meddelar att två personer har dött till följd av olyckan. Två andra inblandade, en man och ett spädbarn, vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

ANNONS
LocationVårgårda||

Larmet kom klockan 13.12 på söndagen. Två bilar var inblandade i en olycka på riksväg 42, strax söder om Vårgårda.

– Olyckan inträffade vid eller på bron över Ljursdamm, uppgav räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör i ett initialt skede.

Enligt en tidig uppgift till polisen skulle minst en av bilarna ha fattat eld i samband med olyckan. Senare kom information om att båda bilarna börjat brinna på platsen.

– I nuläget finns ingen information om skadeläget, sade polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr, strax efter händelsen.

Hur gick olyckan till?

– Det är lite för tidigt att säga någonting om det, det klarnar nog allt eftersom.

ANNONS

Två personer döda – två allvarligt skadade

Klockan 17.30 meddelar polisen att två personer har dött till följd av den svåra olyckan. Anhöriga är underrättade.

– Det ska vara en kvinna i 30-årsåldern och en man i 20-årsåldern, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen.

Mannen och kvinnan ska ha färdats i olika bilar. Två andra personer som var inblandade i olyckan fick föras till sjukhus.

En av de skadade är ett barn, som fördes till Sahlgrenska.

– Det är ett spädbarn och skadeläget är allvarligt men stabilt, säger Carl Malmer, presstalesperson på Sahlgrenska.

Den andra personen som skadades fick föras till Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS.

– Vi vårdar en man i 20-årsåldern och läget är allvarligt, men stabilt, säger sjukhusets kommunikationschef Camilla Silvesjö.

Polisen: ”Ett tungt arbete att ge besked till anhöriga”

Polisen har arbetat intensivt med olyckan under söndagseftermiddagen och kvällen.

– Vi har fokuserat på förstahandsåtgärder, att identifiera skadade och avlidna, och att säkra den bevisning som finns på platsen. Sen har det varit ett tungt arbete med att ge besked till anhöriga, säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

– Och även att ta hand om kollegorna som varit på platsen.

Polisen har inlett en utredning med rubriceringen vårdslöshet i trafik. Man misstänker dock inget brott i nuläget.

– Vi är tvungna att inleda en förundersökning, för att kunna använda tvångsåtgärder, men det är en förundersökning utan misstanke om brott. Ingen är misstänkt, säger Jan Johansson.

De båda bilarna som var inblandade i olyckan har tagits i beslag av polisen, som nu ska göra tekniska undersökningar av fordonen.

Vägen stängdes av

Olyckan ledde till totalstopp på väg 42 under söndagseftermiddagen. Två timmar efter att larmet kom uppgav räddningstjänsten att branden i bilarna var släckt. Trafiken var dock fortsatt avstängd i ytterligare en timme.

ANNONS