Nu utökar polisen möjligheten för att ansöka om provisoriska pass – vid polishuset i Alingsås.

Efter hårda trycket – polisen öppnar för fler provisoriska passtider

Efter dygnslånga väntetider på Landvetter utökar polisen möjligheten för att ansöka om provisoriska pass – vid polishuset i Alingsås.

ANNONS
|

Efter hårda trycket – polisen öppnar för fler provisoriska passtider

Efter dygnslånga väntetider på Landvetter utökar polisen möjligheten för att ansöka om provisoriska pass – vid polishuset i Alingsås.

De senaste veckorna har rapporterna om extremt långa kötider till passcentralen på Landvetter haglat in. Folk har fått vänta i upp till 30 timmar för att ansöka om provisoriska pass. För att åtgärda detta öppnar Polisregion Väst för möjligheten att ansöka om provisoriska pass på ytterligare en polisstation – polishuset i Alingsås.

Från och med onsdagen den 29 juni kommer det gå att ansöka om provisoriska pass i Alingsås. Öppettiderna kommer vara 8.00–16.00, måndag till fredag.

ANNONS

– För att ansöka om provisoriskt pass i Alingsås gäller samma förutsättningar som vid andra passreceptioner. Det vill säga att drop-in gäller och att man kan styrka sin resa genom exempelvis en bokningsbekräftelse, säger Mikael Edvardsson, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i Alingsås, i ett meddelande på Polisens hemsida.

Det går fortsatt att ansöka om vanliga pass på polishuset, då med bokad tid.

Polisen skriver i meddelandet att besökare hänvisas till att parkera vid parkeringshus Estrad, Stationsgatan eller vid Parkeringsplats Nolhaga för att minska trängsel vid polishuset.

Mikael Edvardsson utvecklar för GP varför man valt att öppna upp i Alingsås. I nuläget har man sex anställda med behörighet att producera provisoriska pass, och man räknar med att kunna utfärda tre till fyra i timmen.

– Landvetter hade inte mer kapacitet. Alingsås ligger geografiskt bra till och har bra förutsättningar för att komma igång med provisoriska pass.

Blir det lättare nu att få provisoriska pass i Alingsås än Landvetter?

– Den frågan är omöjlig att svara på, då det är omöjligt att veta hur trycket blir på olika geografiska platsen. Vi kan bara hänvisa till att vi från och med imorgon har två platser man kan ta sig till.

Längre öppettider vid Landvetter

Vid passcentralen på Landvetter har man sedan ett par veckor utökat öppettiderna till 8.00–22.00, måndag till fredag. Dessa öppettider gäller tillsvidare, enligt polisen.

LÄS MER:Vaccinpass och munskydd – populära resmål har restriktioner i sommar

LÄS MER:Niklas sa upp sig för att cykla 700 mil genom Europa

LÄS MER:Charterjätte tvingas ställa in resor från Landvetter

ANNONS