Högt tryck väntas när biljetter till Jul på Liseberg släpps

Om en dryg vecka slår portarna till Jul på Liseberg upp, och redan på tisdag släpps biljetterna. Robert Arvidsson, marknadschef på Liseberg, ser fram emot öppningen men tror att trycket kommer att vara stort.
– Julen är ju en väldigt populär högtid på Liseberg, säger han.

ANNONS
LocationLiseberg||

Den 19 november välkomnas de första gästerna till årets upplaga av Jul på Liseberg. Med över fem miljoner led-ljus, fem kilometer julgransgirlanger och 1 550 julgranar ska nöjesfältet förvandlas till en vintrig julpark med bland annat skridskobana, marknadsbodar och tomteverkstad.

Jul på Liseberg hade premiär i november år 2000 och har sedan dess varit en årlig tradition. Men förra året tvingades nöjesparken ställa in evenemanget till följd av ökad smittspridning och skärpta coronarestriktioner.

Högt biljettryck väntas

2020 blev därmed första gången på nästan 100 år som Liseberg fick ställa in en hel säsong, och när grindarna till nöjesparkens julsatsning återigen öppnas om en dryg vecka har det alltså nästan gått två år sedan sist.

ANNONS

– Det är den viktigaste nyheten, att vi faktiskt kan ha Jul på Liseberg i år med tanke på den förväntan och den tradition som det faktiskt är, säger nöjesparkens marknadschef Robert Arvidsson.

Och han tror att detta kommer att leda till en hög efterfrågan bland de längtande gästerna när biljetterna släpps på tisdag.

– Vi förväntar oss att kommer att bli ett stort tryck, julen är ju en väldigt populär högtid på Liseberg, men tekniken ska hantera den efterfrågan.

Färre biljetter än vanligt

Att många väntas köpa biljetter redan när de släpps är enligt Robert Arvidsson en konsekvens av ett förändrat gästbeteende som uppkommit till följd av pandemin.

– Många köper biljetter innan sitt besök, och så tror vi att det kommer att se ut nu också, säger han.

Dessutom är antalet biljetter betydligt färre än tidigare år.

– Normalt sett så brukar vi ha drygt 40 000 gäster på lördagar, så vi sätter ner det här för att säkra en bättre gästupplevelse för besökarna.

Men de som inte lyckas få tag i en biljett under tisdagen behöver inte misströsta. Alla biljetter släpps nämligen inte samtidigt.

– Fler biljetter kommer successivt att släppas allteftersom säsongen fortgår, säger Robert Arvidsson.

LÄS MER:Julstjärnan lyfts på plats på Lisebergstornet

LÄS MER:Klassiska karusellen går i graven

ANNONS