Bild från senaste gången Håkan Hellström på Ullevi, 2017. Inte heller den här gången väntas regn under Håkans konserter den 19 och 20 augusti.
Bild från senaste gången Håkan Hellström på Ullevi, 2017. Inte heller den här gången väntas regn under Håkans konserter den 19 och 20 augusti. Bild: Anna Svanberg

Nya prognosen: Inget regn när Håkan Hellström spelar på Ullevi

Väderprognoserna har utlovat spöregn inför fredagens konsert med Håkan Hellström på Ullevi. Men nu kan fansen andas ut. Eller?
– Jag vågar inte lova något, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Att prognosen har ändrats beror på att vädret är ostadigt, med regnskurar som nu rört sig in mot landet i stället för att regna ner över Göteborg. Men att vädret är så ostadigt gör också att prognosen blir osäker.

– Just nu ser det ut som att vädret under fredagskvällen kommer vara molnigt och att solen kanske kikar fram, med några lätta skurar under dagen. Jag vågar dock inte lova något eftersom luftmassan är så ostabil, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Sol under lördagens spelning

Prognosen för fredagen var tidigare att det skulle regna 30 till 40 millimeter, ett rejält ösregn. Den nya prognosen är alltså en glad nyhet för alla som planerat att se Håkan Hellström på Ullevi.

ANNONS

Temperaturen under fredagskvällen ser ut att vara behaglig, 20 grader varmt på dagen och 15 grader på natten.

– Lördagen inleds med regnskurar men på kvällen ser det i dagsläget ut att bli soligt.

Under lördagen ska det vara 19 grader varmt på dagen och 15 på natten.

LÄS MER:Brett program på flera scener när Norsesund blir festivalplats

LÄS MER:Josef från Vårgårda släpper digital EP

LÄS MER:Konstnärlig mix i årets utställning av jubilerande förening

ANNONS