Paradvåning till salu för 25 miljoner kronor i Göteborg

En 256 kvadratmeter stor våning på en av Göteborgs dyraste adresser har lagts ut till försäljning. För pengarna får man inte bara en toppmodern bostad utan också en privat parkeringsplats precis utanför dörren.
– Det finns inte så många såna lägenheter, säger mäklaren Tomas Ahre.

ANNONS
|

LÄS MER:Unikt sommarhus med egen strand mitt i Mjörn till salu

256 kvadratmeter paradvåning på adressen Berzeliigatan 26 i Lorensberg, Göteborg, ligger nu ute till försäljning. Utgångspriset? 25 miljoner kronor.

– Det är bland annat storleken och skicket på den. Den är i extremt gott skick och oerhört omfattat renoverad från golv och uppåt, säger mäklaren Tomas Ahre på mäklarfirman Ahre villor&våningar.

Våningen är renoverad år 2020 och det finns bland annat fyra sovrum, två balkonger och två öppna spisar. Enligt annonsen är golv, tak och allt däremellan i toppklass, renoverat likt originalutförandet från när huset byggdes år 1906 men i en mer modern tappning.

Det syns inte minst i köket.

ANNONS

Det internationella kökets utformning känns som inspirerat av livet i vilken metropol som helst. Kanske Paris? Den svarta, stilrena skåpinredningen avslöjar absolut ingenting om vad som finns bakom,” går det att läsa i annonsen.

Paris som förebild

Även gatan som ligger ett stenkast från Scandinavium är starkt influerad av Paris, det bidrar också till att adressen är såpass attraktiv.

Med Paris som förebild har Berzeliigatans byggnader givits förträdgårdar och så pass kontinental bredd att även en allé beretts plats. Den mäktiga hörnbyggnaden på No Tjugosex sprudlar av Jugend.”

LÄS MER:Villa Mjörnsäter – ett hus som inte lämnar någon oberörd

Som om det inte var tillräckligt för att sälja in den här våningen finns också en helt egen parkeringsplats.

– Parkeringsplatsen som ligger framför huset är kopplad till våningen och den ligger det stort värde i. Det är mycket ovanligt, säger Tomas Ahre.

Vad är det för målgrupp?

– Jag skulle tro att målgruppen är någonstans mellan 40-60 år om man pratar ålder. Sen behöver man naturligtvis en väldigt god ekonomi.

Förra årets dyraste lägenhet i Göteborg såldes för 16,5 miljoner kronor. Det var då en 181 kvadratmeter stor våning med fem rum på Linnégatan.

LÄS MER:Stort intresse för säljstart av nybyggnation i Sörhaga

ANNONS