Regionens uppmaning till 80-plussarna: Ta fjärde dosen

Sedan mitten av februari har Västra Götalandsregionen (VG) givit alla personer över 80 år möjligheten att ta en fjärde dos vaccin.

ANNONS
|

LÄS MER:Myndigheterna slutar med presskonferenser om covid-19

Vaccinationssamordnare Kristine Rygge uppmanar nu alla i denna grupp att boka en tid:

– Jag ser att allt för få i denna grupp har vaccinerat sig en fjärde gång. Jag vill uppmana alla som är 80 år och äldre att boka en vaccinationstid, säger Rygge, i ett pressmeddelande från regionen.

I Västra Götaland har 90 procent av alla invånare över 80 år vaccinerat sig med tre doser mot covid-19. Men med den fjärde dosen går det trögare än förväntat, med hänsyn till att det gått fyra månader eller mer sedan de fick tredje dosen.

– Covid-19 sprids fortfarande omkring oss och det är vaccin som skyddar mot att bli allvarligt sjuk. Om du är över 80 år behöver du stärka ditt skydd när det gått fyra månader sedan tredje dosen. Vi har många lediga tider – boka tid eller gå på en drop-in idag, säger Rygge.

ANNONS

LÄS MER:Studie: Två meters avstånd sämre åtgärd än munskydd mot covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar...

En fjärde dos vaccin till alla som är 80 år eller äldre, till de som bor på särskilda boende (SÄBO) för äldre samt för personer med hemtjänst beslutad av kommun samt personer med hemsjukvård.

ANNONS