”Sätter in extra vaccinationsinsatser”

I Västra Götaland fortsätter antalet vaccinerade invånare mot covid-19 att öka. Fram till och med förra veckan hade 85 procent av alla invånare över 12 år fått en första dos, där över 82 procent också fått sin andra. Därmed har nu över tre miljoner vaccindoser getts i regionen.

ANNONS
|

I Västra Götaland fortsätter antalet vaccinerade invånare mot covid-19 att öka, det visar färska siffror från Västra Götalandsregionen (VGR).

Statistik fram till och med förra veckan visar att de invånare över 12 år som nu fått sin första dos vaccin, uppmäts till 85,8 procent.

Bland invånarna över 18 år har 36 procent nu också hunnit få sin tredje dos.

I dagsläget har över tre miljoner vaccindoser getts i Västra Götaland, där den just nu totala siffran landar på 3 040 230 vaccinationer.

Kristine Rygge, vaccinsamordnare i VGR, hyllar vaccinatörernas insatser samtidigt som hon uppmanar invånarna i regionen att fortsätta vaccinera sig:

ANNONS

”Vaccinatörerna gör att fantastiskt jobb med detta mitt i den stora belastningen på hela vården just nu. Det kan vara svårare att få tid på vissa orter men om du är villig att åka en bit finns det tider. Vi sätter också in extra vaccinationsinsatser på vissa platser för att nå så många som möjligt”, säger Kristine Rygge i ett pressmeddelande.

ANNONS