Arkivbild från vaccineringen mot covid-19 på Alströmergymnasiet i september 2021. På bild: Leo Malm och Maria Gyllsten.
Arkivbild från vaccineringen mot covid-19 på Alströmergymnasiet i september 2021. På bild: Leo Malm och Maria Gyllsten. Bild: Falk Matilda (Alingsås Tidning)

VGR ordnar ny vaccinationsdag med drop-in i Västra Götaland

Lördagen den 22 januari kommer 140 vaccinatörer i Västra Götaland ha drop-in för allmänheten. Satsningen görs av Västra Götalandsregionen som vill ge fler möjligheten att vaccinera sig.
– Pandemin är inte över och det viktigaste du kan göra är att vaccinera dig mot covid-19 skriver 1177 Vårdguiden på sin hemsida.

ANNONS
|

Det är inte första gången Västra Götalandsregionen initierar en vaccinationsdag i regionen. Den 2 oktober 2021 höll 141 vaccinatörer lördagsöppet och totalt 7 951 personer kunde vaccinera sig utan att behöva boka tid.

– Det motsvarar ett stick var fjärde minut hos de vaccinatörer som höll öppet, skriver VGR fokus i ett pressmeddelande.

Den 22 januari kommer allmänheten återigen ha möjlighet att vaccinera sig utan tidsbokning när 140 vaccinatörer har öppet med drop-in. VGR fokus skriver att nästan hälften av de som tog chansen förra gången var ovaccinerade personer som fick sin första dos.

–Med vaccinationsdagen vill vi göra det så enkelt om möjligt att vaccinera sig. Vaccin är det bästa skyddet vi har mot svår sjukdom i covid-19, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge i pressmeddelandet.

ANNONS

Från och med 10 januari kan personer som är 18 år eller äldre få en tredje dos vaccin. Dessutom har Folkhälsomyndigheten sänkt tidsintervallet mellan den andra och tredje dosen från sex månader till fem.

– Tredje dosen är viktigt för ett gott skydd mot svår sjukdom. Men det är också viktigt att de som inte tagit en första eller andra dos passar på att göra det när det nu är lättillgängligt och vi har gott om vaccin, fortsätter Kristine Rygge.

Dessa vaccinatörer i utgivningsområdet har drop-in den 22 januari

Bräcke Diakoni vårdcentralen Centrum.

Medpro Clinikc vårdcentral Noltorp.

Närhälsan Sollebrunn vårdcentral.

Närhälsan Sörhaga vårdcentral.

Närhälsan Ängabo vårdcentral.

Närhälsan Vårgårda vårdcentral

Närhälsan Herrljunga vårdcentral

Källa: 1177 Vårdguiden

ANNONS