Bilen är tagen i ett annat sammanhang.
Bilen är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Tomas Ohlsson

Växelfel stoppar tågen mellan Alingsås och Göteborg

Tågen mellan Alingsås och Göteborg stod på måndagen stilla på grund av växelfel. Också under natten till tisdag påverkades trafiken.
– Vi har inställelser för i dag och i morgon, men det går att trafikera, säger störningskoordinator Adnan Ismael på måndagseftermiddagen. 30-tal avgångar berördes

ANNONS
|

Felet beröde tågen som kör till och från Alingsås och Göteborg och som normalt stannar på mellanliggande stationer såsom i bland annat Partille, Jonsered, Aspen, Lerum, Floda och Norsesund.

– Pendeltågstrafiken mellan Göteborg och Alingsås är inställd på grund av ett växelfel i Lerum, sa Jane Warik, störningskoordinator på Västtrafik, initialt på måndagen.

Det var vid 11.45 under måndagen som problemen uppstod. Ersättningsbussar sattes in på sträckan.

– Man får gärna gå in i Västtrafiks app To Go för att söka sin resa. Men vår hemsida duger också gott, där finns information om hur man kan resa, säger Jane Warik.

ANNONS

Under måndagseftermiddagen, vid 16-tiden, kunde sträckan till viss del trafikeras igen.

– Vi har inställelser för i dag och i morgon, men det går att trafikera, säger störningskoordinator Adnan Ismael.

Hur många avgångar berörs?

– Det är ett 30-tal för i dag och i morgon, säger Adnan Ismael.

Också under natten till tisdag har tågavgångar ställts in till följd av växelfelet. De inställda avgångarna ska ha ersatts med busstrafik. Under tisdagsförmiddagen rullar trafiken på som den ska.

– Trafiken släpptes på lite redan på kvällskvisten, sedan var det lite med fordon och personal som inte gick ihop nu imorse, säger Jane Warik, störningskoordinator på Västtrafik.

ANNONS