Victor Bergsander, till höger, och kartläsare Christoffer Holm hade all anledning att dra på smilbanden efter helgens insats.
Victor Bergsander, till höger, och kartläsare Christoffer Holm hade all anledning att dra på smilbanden efter helgens insats. Bild: Privat

Bergsander flög fram till en andraplats: ”Otroligt stort”

Kullings Victor Bergsander slog till med en riktig kanonprestation i South Swedish rally i Älmhult. 26-åringen från Herrljunga slutade tvåa i den tvåhjulsdrivna klassen.
– Detta är min största framgång någonsin, säger Victor till AT.

ANNONS
|

LÄS MER:Mekar för bättre tider

LÄS MER:Tvingas återigen att ställa in rallyklassikern

Victor Bergsander och hans kartläsare Christoffer Lund fick verkligen bekänna färg under den inledande tävlingsdagen.

Anledningen till det var de regnmängder som kom under fredagen.

– Det var nästan okörbart, men som tur var torkade det upp till lördagen och då var det ändå helt okej förutsättningar, berättar Victor Bergsander, som gick ”all in” under slutdelen av tävlingen.

– Inför de två sista sträckorna låg vi sjua och bestämde oss för att ta lite risker. Vi hade marginalerna på vår sida vid ett par ställen och kunde avancera i resultatlistan. Jag tror vi hämtade in tio sekunder på den näst sista sträckan på våra närmaste konkurrenter, säger han vidare.

ANNONS

Bergsander gick en tuff kamp med Emil Karlsson om andraplatsen och till slut skiljde bara sex tiondelar.

Sluttiden skrevs till 47:05,8.

– Konkurrensen i vår klass är verkligen stenhård och att vi lyckades komma tvåa är otroligt stort. Detta är min största framgång i karriären, säger en påtagligt stolt Victor Bergsander.

I totalen är han trea med 30 poäng.

– Utan att ta i så det knakar borde en topp fem-placering vara ett rimligt mål. Det är som sagt en väldigt tuff konkurrens. Men har vi lite stolpe in kanske vi även kan avancera någon placering.

Två deltävlingar återstår nu i Rally-SM.

Snapphanerallyt i Hässleholm 10–11 september och Göhlins Skilling 500 i Skillingaryd 24–25 september.

– Nu ska vi bara försöka bibehålla formen tills dess, hälsar helgens succéman med ett skratt.

ANNONS