Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johan Jansson avgjorde för Wårgårda mot Falköping. Bild: Mikael Svensson
Johan Jansson avgjorde för Wårgårda mot Falköping. Bild: Mikael Svensson

En dag på jobbet för WIBK

Wårgårda och Falköping bjöd inte på innebandy av världsklass.
Men för gästande WIBK var det av mindre betydelse då man vann med 5–4.

Trots den fina formen på Christoffer Bergqvists mannar var WIBK-tränaren inte helt självsäker innan första tekning mot bottenlaget Falköping.

– Jag var orolig ska erkännas. Det är inte riktigt vi att möta ett bottenlag där vi förväntas föra matchen, dessutom har dom varit starka på hemmaplan och tagit poäng av flera bra lag, säger Bergqvist.

WIBK hade även bekymmer på spelarsidan, med ett antal starka namn otillgänliga.

– Jesper Löfvenius skulle inte spelat han heller men jag tjatade med honom! Han har varit sjuk länge, men fick göra några inhopp och det blev två mål, säger Bergqvist med ett skratt.

Det var gästerna som var det bättre laget hela tiden men man lyckades aldrig riktigt rycka loss. Inte heller i tredje perioden trots Johan Janssons tidiga 5–3.

– Dom är inte bra men det var ändå en svår bortamatch inför sju personer på läktarna i en gammal hall. Vi satte in våra starkaste försvarsspelare i slutet och Falköping skapade ingenting av värde egentligen, men ett slumpskott kan alltid smita in så det var lite otäckt.

– Men överlag var det mest en dag på jobbet. Vi skulle åka dit och hämta tre poäng vilket vi lyckades med, säger Bergqvist till sist.

MATCHFAKTA

Målen, WIBK: Jesper Löfvenius 2, Johan Jansson 2, Martin Bergqvist.

Matchbetyg

2) Johan Jansson

1) Jesper Löfvenius

1) Martin Bergqvist