Bittert slut när Johan Elmander gjorde comeback i Holmalund

Strålande sol 20 grader varmt och en man mer på banan i mer än en halvlek. Det var som upplagt för fest när Johan Elmander gjorde comeback i Holmalundströjan efter 25 år. Men vinet i aftonens glädjebägare fick en sur eftersmak. Hemmalaget föll med 1-0 efter ett sent segermål från gästande Sandared.
– Vi får se om jag kommer upp ur sängen i morgon, säger Johan Elmander till Alingsås Tidning direkt efter slutsignalen.

ANNONS
|

På förhand såg matchen inte mycket ut för världen. Ett möte mellan ett Holmalund som parkerar i botten på division 4 hemma mot mittenlaget Sandareds IF.

Men under eftermiddagen kunde AT avslöja att Alingsås bäste fotbollsspelare genom tiderna skulle finnas med från start i klubben där allt började. Och tillställningen förvandlades från ett match i mängden till en nyhet på nationell nivå.

Precis som tidningen förutsett, med nummer 21 på ryggen, sprang Johan Elmander ut på banan till publiken på Brogårdsvallens förtjusning.

– Roligt att vara tillbaka, säger en trött Johan Elmander.

Visst syntes det att han inte riktigt hade det där klippet i steget längre och djupledslöpningar var inte lika många som på Galatasaraytiden. Men blicken för spelet är inget som försvinner med åren och på något underligt sätt lyckades den snart 42-årige Elmander hamna i bollens absoluta närhet gång på gång i inledningen på matchen.

ANNONS

Orken var som väntat inte riktigt där till 100 procent men med tanke på att det i division 4 tillämpas så kallade flygande byten kunde den tidigare Premier league-stjärnan springa ut till avbytarbänken och ta sig en andningspaus när så behövdes.

– Från tionde minuten var det ganska segt i kroppen. Jag har inte tränat alltför mycket och när det är match så blir det något helt annat, säger Elmander

En besviken Johan Elmander pratade med AT:s utsände reporter efter match.
En besviken Johan Elmander pratade med AT:s utsände reporter efter match. Bild: Jörgen Björme

Förutom ett par misslyckade skott och några nickförsök utanför målburen hade Elmander ett stort läge i mitten på den första halvleken att göra sitt första mål i den rödvita tröjan på 25 år.

– Det är ju det, tajming är en färskvara. När jag kastade mig fram för att nå bollen trodde jag verkligen att jag hade den. Jag vet inte om den studsade över mig eller om jag inte nådde den.

Gästerna från Sandared drog på sig en utvisning i slutet på den första halvleken och hemmalaget spelade följaktligen med en man mer i över halva matchen. Men de kom aldrig något mål framåt. Istället kom matchens enda mål från de de grönvita gästerna i den 79:e minuten. Hugo Hallgren fick stå helt fri i straffområdet och nicka in 1-0 efter en hörna.

– Det är jätteroligt att kunna spela igen och det är klart att det är roligt när publiken hejar på en men det spelar inte så stor roll när vi förlorar med 1-0. Framförallt på det sättet vi gör det också, så det är jättetråkigt.

– Vi spelade nästan lite bättre när vi var 11 mot 11. Men de gör det bra. Så att, ja, det är surt helt enkelt.

Med ett fullspäckat schema och bland annat ett stundande fotbolls-VM som Johan ska bevaka för radiosportens räkning så är det oklart hur det blir med matchandet i Holmalund för hans del framöver.

– Vi får se lite. Jag jobbar ganska mycket både med Allsvenskan, Damallsvenskan och snart sticker jag på fotbolls-VM.

Men tränar gör du?

– Ja, det gör jag. Jag tränar ganska mycket. Jag försöker också hjälpa Mikael (tränaren Öhman) så mycket som möjligt.

När blir nästa match?

– Oklart. Nu får vi känna hur kroppen känns efter detta. Om jag kommer upp ur sängen i morgon, säger Johan Elmander med ett skratt avslutningsvis.

I och med förlusten ligger Holmalund kvar under nedflyttningsstrecket i herrarnas division 4.

Se matchen i efterhand via spelaren nedan.

LÄS MER:LIVE 18.50: AIF-Kongahälla

LÄS MER:Bomben: Johan Elmander gör comeback i Holmalund

LÄS MER:LIVE 15.55 Alingsås IF – Adas United

ANNONS