Moa Jarl var sin vana trogen bland de bästa i AFC när man tog säsongens första poäng via en mållös match mot Mallbacken.
Moa Jarl var sin vana trogen bland de bästa i AFC när man tog säsongens första poäng via en mållös match mot Mallbacken. Bild: Jörgen Björme

En poäng borde varit tre för Alingsås mot Mallbacken

Alingsås FC är inte längre poänglösa i Elitettan. Den mållösa bortamatchen mot Mallbacken borde inneburit tre poäng på kontot, men återigen var alingsåsarna allt för svaga i de avgörande lägena.

ANNONS
|

LÄS MER:Frustrerad "Mini” ger inte upp hopp om spel mot Mallbacken

Anfallsspelet och målskyttet har inte fungerat som det ska för AFC i början av Elitettan-säsongen och borta mot Mallbacken gjorde ledningen ett antal drag för att ändra på den saken.

Tunga pjäserna Pernilla Milton och Taylor Townsend sattes på bänken medan Stina Jensen och Alma Öberg fick chansen på topp.

– Vi ville ha lite fler spelartyper som kan göra sin tjej, som är bättre på att utmana. Sedan har Stina och Alma sett väldigt bra ut, inte minst Alma som var värd den här chansen. Hon har något de andra inte har, säger Lars-Petter Björk om rockaden.

Till en början gjorde det ingen skillnad då båda lagen började försiktigt, men efter Lisa “Mini” Johanssons fina läge vid bortre stolpen efter 17 minuter började AFC ta över mer och mer.

ANNONS

Gästerna flyttade upp spelet allt mer på offensiv planhalva och chanserna började komma. De bästa hade Moa Jarl och Rebecca Cameras men Emma Johansson i Mallbackens mål storspelade och höll rent.

Samtidigt hade AFC järnkoll på det lilla hemmalaget hade att komma med och nog borde alingsåsarna gått till pausvila med ledning.

– Vi tar över efter en kvart och har flera bra chanser där med skott från ”Camme” och Moa. Men vi har inte riktigt flytet just nu, vi får bara försöka hitta det, kommenterar Björk.

Andra halvlek blev mer av ett krig där AFC aldrig riktigt fick igång sitt anfallsspel på samma sätt, trots att tränare Lars-Petter Björk gjorde vad han kunde genom att byta in petade Pernilla Milton och Taylor Townsend, bland andra.

De där riktigt heta chanserna uteblev för AFC som istället satte hjärtat i halsgropen när det blåstes för straff i minut 78 för Mallbacken. Det såg ut som att Tove Lorén täckte ett skott med armen men domaren ändrade sig senare då bollen tog i ansiktet på AFC-försvararen och därmed ändrades straffen till hörna.

– Vi hade 15-20 minuter där jag ändå tycker vi kom tillbaka och ägde matchen lite igen, men överlag lyckas vi inte skapa samma tryck. Vi har dock en hel del hörnor och då är det synd att vi slår bort så många, riktigt dåligt. Vi ska ju vara farliga där, då kan man inte hålla på och slå bort fyra hörnor, säger AFC-tränaren med en suck.

Säsongens första poäng är alltså i hamn för Alingsås FC men nog borde man åkt hem från Sunne den här lördagseftermiddagen med tre poäng i bagaget.

– Det är klart det är skönt med en poäng mot Mallbacken borta, det tar vi med oss. Sedan tycker jag egentligen inte någon av matcherna har varit dåliga. Vi bjöd på massa i första, var lite uddlösa i andra och var klart bäst utan att göra mål idag. En bra insats men inte tillräckligt bra för seger den här gången.

Matchfakta

Publik: 8.

Domare: Nathalie Sjöstrand.

Frågetecknet: Vad krävs för att målskyttet ska lossna för Alingsås FC? Som det är nu är det lika delar motflyt, dålig skärpa och darrigt självförtroende. Men känslan är också att exempelvis ett tidigt mål kan vara allt som krävs.

Utropstecknet: Självförtroendet och uppriktigheten hos Stina Jensen efter hennes första start i serien var härligt uppfriskande. Nyförvärvet från Bergdalen är inte i AFC för att be om ursäkt för sin existens.

MATCHBETYG

2) Moa Jarl

1) Anna Larsson

1) Karolina Bucaro Stenman

ANNONS