Derbymatcherna mellan Vårgårda IK och Alingsås IF sänds direkt på AT:s sajt.
Derbymatcherna mellan Vårgårda IK och Alingsås IF sänds direkt på AT:s sajt. Bild: Jörgen Björme

Fortsatt satsning på direktsänd lokal fotboll: ”Väldigt glada”

Stampen Media och tre andra mediehus har skrivit ett fyraårsavtal med Svenska Fotbollförbundet. Därmed blir det fortsatta livesändningar från den lokala fotbollen.
– Det känns jättekul att vi även fortsättningsvis kommer kunna erbjuda våra prenumeranter direktsänd fotboll, säger AT:s chefredaktör Per Anger.

ANNONS
|

Stampen Media, där Alingsås Tidning ingår, har tillsammans med Bonnier News, NTM och Gota Media säkrat rättigheterna för flera fotbollsserier – däribland division 3 nordvästra Götaland.

– Genom detta samarbete når fotbollen ut över stora delar av landet och vi får en exponering som är väldigt viktig för våra föreningar från norr till söder, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Under säsongen kommer AT:s prenumeranter bland annat kunna se ett urval av Alingsås IF:s och Vårgårda IK:s matcher i jakten på topplaceringarna.

Per Anger, chefredaktör.
Per Anger, chefredaktör. Bild: Mårten Öhman

Det är dock inte bara från herrtrean som det bjuds på direktsänd fotboll.

Såväl damernas division 2 och 3 samt herrarnas division 4, 5 och 6 kommer att få sin “beskärda del av kakan”.

ANNONS
IK Frisco (blå tröja) är ett av lagen som kan komma att visas på AT:s sajt och app.
IK Frisco (blå tröja) är ett av lagen som kan komma att visas på AT:s sajt och app. Bild: Stefan Bennhage

I fjol direktsände Alingsås Tidning cirka 20 matcher, och ambitionen är att kunna växla upp och erbjuda minst en match per vecka under fotbollssäsongen.

– Sportjournalistiken är under en ständig förändring och förnyelse. Direktsänd idrott efterfrågas mer och mer, inte minst på det lokala planet. Därför är vi väldigt glada över att vi nu har ett avtal i hamn, säger Per Anger.

Noterbart är att rättigheten är icke-exklusiv mot Svenska Fotbollförbundets app “Min Fotboll”, vilket gör att matcher även kommer att sändas där.

LÄS MER:Webb-tv: Höjdpunkterna från klassiska turneringen i Vårgårda

LÄS MER:Sollebrunns mäktiga skräll – vann Sparbanken Cup i Vårgårda

ANNONS