Zlatan missar EM

Zlatan missar fotbolls-EM. Det är beskedet från landslaget efter Milans besked att svensken blir borta sex veckor på grund av knäskadan.
– Det känns såklart tråkigt, framförallt för Zlatan men också för oss, säger förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS
|

I stormötet mellan Juventus och Milan förra helgen tvingades Zlatan Ibrahimovic lämna planen i knäsmärtor.

Därefter har det kommit olika bud och hur länge svensken blir borta från fotbollsplanen.

På lördagen meddelade Milan att 39-åringen behöver sex veckors rehabilitering för skadan och är därmed borta till midsommar. Undersökningen av knät ska ha visat på en stukning men inga ligamentskador och det krävs ingen operation.

LÄS MER:Linda Sembrant missar OS efter knäskada: ”Värsta delen”

Janne Andersson får klara sig utan Zlatan i EM.
Janne Andersson får klara sig utan Zlatan i EM. Bild: MAXIM THORE

Ingen Zlatan i EM

På tisdag presenterar Janne Andersson sin trupp till sommarens EM-slutspel och där finns Zlatan inte med. Det är landslagets besked efter den nya skadeuppdateringen.

Sverige inleder med match mot Spanien den 14 juni och möter sedan Slovakien den 18 juni. Den 23 juni, i midsommarveckan, spelas den sista gruppspelsmatchen mot Polen.

ANNONS

– Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar, säger den svenske förbundskapten Janne Andersson i en första kommentar till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Den svenske förbundskaptenen utvecklar sina tankegångar:

– Det känns såklart tråkigt, framförallt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen.

Enligt Milan ligger beslutet att inte ha med Zlatan till EM hos Svenska fotbollförbundet.

– Det är inte vårt beslut. Jag tror att Zlatan har pratat med förbundskaptenen. Jag tror att det är deras beslut som de tar tillsammans, säger Milans presschef Nicola Pozzi till Expressen.

ANNONS