Stefan Albrechtson, klubbdirektör i Sävehof.
Stefan Albrechtson, klubbdirektör i Sävehof. Bild: Bildbyrån

Partille cup 2021 ställs in

Förra året ställdes Partille cup in och det var ett hårt slag mot Sävehofs ekonomi. I år tvingas klubben återigen att ställa in turneringen och räknar nu med nytt miljontapp.

ANNONS
|

Förra årets tvingade Partille cup ställa in på grund av coronapandemin. Förhoppningen var att kunna arrangera en turnering 2021 men nu kommer beskedet att även 2021 års upplaga ställs in.

– Det är med tungt hjärta vi måste meddela att Partille cup inte kan äga rum i år. Och det var säkert väntat, något annat hade varit orealistiskt med tanke på de förutsättningar som råder. Men vi har länge haft hoppet och det känns tomt och trist att behöva ta beslutet att ställa in, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare för Partille cup, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Beskedet: Gothia cup 2021 ställs in

Att ställa in Partille cup är ett tufft beslut för Sävehof som arrangerar turneringen. Ett beslut som känns för klubben som ändå insett vart det varit på väg under de senaste månaderna.

ANNONS

– Vi har levt med det här beslutet i en månads tid ungefär. Det blev under sista veckan här tydligt att det inte skulle gå att genomföra. Det blir för stora folksamlingar, det är svårt att resa och problem med logistik och allting. Det finns ingen öppning att göra det här under sommaren. Att genomföra ett internationellt evenemang känns fel i dessa tider, säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör i Sävehof.

LÄS MER:Simon och Felix följer pappa Peter – det här är familjen Möller

Ett tufft beslut för er?

– Ja, det är det. Det är inte lika känsligt som förra året för då var det ju så nytt och ingen hade kunnat tro att det skulle hända. Då var man naiv och trodde att det skulle bli av. Nu har det ju varit såhär under en lång tid och jag tänker mest på hur taskigt det är för alla barnen som inte kan utöva sin idrott. Det är jättemånga som det är synd om.

LÄS MER:Gulldén om mobbningen: ”Det är fortfarande jobbigt att prata om”

Kännbart ekonomiskt för Sävehof att ställa in

Ett inställt Partille cup gör att Sävehof tappar runt fem-sju miljoner kronor. Att göra det två år i rad är givetvis ett tufft ekonomiskt slag mot handbollsklubben.

– Vi vet ännu inte hur kännbart det är för vi vet inte hur länge de statliga medlen delas ut. Som förening så lever vi i en osäkerhet och det är hela tiden en månad i taget. Det är oroligt och vi får hela tiden tänka på vilka kan vi anställa, vilka spelare kan vara kvar och inte vara kvar. Vi har försenat vårt budgetarbete med tanke på det här och kommer att lägga vår budget först i maj, säger Stefan Albrechtson.

ANNONS