Potatiscupen ställs in: "Kommer slå enormt hårt mot oss"

Potatiscupen ställs in i år. Beslutet fattades på ett möte under fredagen där kanslipersonal och styrelse var med.
– Detta är ett hårt slag mot alla handbollsspelande ungdomar och vår verksamhet i stort, säger Richard Fredriksson, ordförande i Alingsås HK.

ANNONS

LÄS MER:Sportcast: "Sport i tider av Corona"

För ett tag sedan skrev AT-sporten att Potatiscupen var i fara på grund av coronaviruset.

På fredagen tog AHK beslutet att ställa in årets upplaga.

– Vi var alla väldigt överens med tanke på rådande hälsoläge. Den senaste veckan har många klubbar hört av sig och undrat om det blir spel eller inte, och för att undvika mer spekulation tog vi beslutet idag. Nu kan klubbarna sluta fundera på om det blir spel eller inte, säger Richard Fredriksson.

Vad innebär det ekonomiskt för er att ställa in Potatiscupen?

– Uppskattningsvis kommer vi gå två miljoner kronor back i år, och där är det ekonomiska bortfallet från Potatiscupen en väsentligt stor del. För oss är det såklart ett mycket hårt slag mot hela vår verksamhet. Vi har just nu tre miljoner i eget kapital, och det är inte tal om att vi är nära en konkurs. Men marginalerna är helt plötsligt väldigt små.

Hur blir det med anmälningsavgifter och liknande som klubbarna betalat in?

– Vi ska sätta oss ner och titta på det per omgående och se vilka olika lösningar som finns. Exakt hur det kommer gå till vet jag inte i dagsläget. Det blir något för juridiken att reda ut.

Kan ni få någon form av ersättning från Riksidrottsförbundet eller liknande?

– Vi har fått en vädjan från förbundet om att specificera vårt intäktsbortfall, för att sedan ta det vidare till RF som sedan i sin tur ska kolla med regeringen huruvida vi kan få ersättning.

Pratade ni om att flytta fram cupen?

– Eftersom vi inte vet hur länge detta håller i sig så var den frågan aldrig aktuell.

Richard Fredriksson säger vidare att klubben inte har försäkringar som täcker den rådande situationen med coronaviruset.

Med tanke på att SM-slutspelet dessutom kan ställas in är Richard Fredriksson uppriktigt bekymrad kring klubbens framtid:

– Vi har i och för sig bara budgeterat med en kvartsfinal, men om den försvinner plus då sista hemmamatchen mot Ystad tappar vi cirka 200 000 kronor. För oss är det väldigt mycket pengar, speciellt nu när vi inte kan arrangera Potatiscupen.

LÄS MER:Tar höjd för skolstängning

LÄS MER:Coronaviruset: Handbollscupen i riskzonen

ANNONS