IBK:s unga talanger hyllas: "En fantastisk grupp på alla sätt"

Det finns hopp om en ljus framtid för IBK Alingsås. Det visade klubbens P16-lag när man sånär tog sig till finalspelet i USM.
– Det vore konstigt om den här generationen inte bildar stommen i a-laget framöver, säger Stefan ”Siffran” Johansson i lagledningen.

ANNONS
|

100 lag var kallade från början, och efter första steget återstod 24 stycken.

Under helgen gjorde sex lag från region väst upp i regionfinal i Stadsskogshallen. I potten fanns en plats till SM-slutspelet i Växjö.

Lagen var indelade i två trelagsgrupper och för IBK:s del inleddes matchandet mot IBK Kungälv.

– Vi hade bra koll på dom, men det blev lite onödigt spännande efter deras 4–3-reducering med två minuter kvar. Nu höll vi ändå undan och det var skönt, säger Stefan Johansson.

Efter hand fick vi ordning på spelet och kunde också vända på steken via tre raka mål.

I den andra fajten väntade IBK Lockerud, och även denna gång vann IBK med uddamålet.

ANNONS

– Vi började inget vidare och Lockerud tog ledningen. Efter hand fick vi ordning på spelet och kunde också vända på steken via tre raka mål. Precis som mot Kungälv fick dom in en reducering på slutet och det blev lite stressigt ett tag, kommenterar Johansson 3–2-segern.

I och med de två fullpoängarna väntade tvåan i den andra gruppen, Partille IBS, i semifinal.

Påhejade av sin trogna publik hade IBK stora problem med att få hål på Partilles målvakt, och inför tredje perioden låg man under med 0–1.

– Vi hade rullat på tre femmor under hela matchen och man märkte att dom började tröttna i slutet av andra. När vi gick ner på två femmor inför tredje fick vi en bra effekt och hade fler spelare med pigga ben, menar Stefan Johansson.

Jack Lorentzon satte 1–1 i början av tredje och när Melvin Korpås gjorde både 2–1 och 3–1 var finalplatsen nära.

– Dom reducerade med 20 sekunder kvar, men det var lugnt, säger Stefan Johansson, vars lag tog sin an Lindås i matchen som gällde en plats under finalhelgen i Växjö.

En övermäktig uppgift skulle det visa sig.

– Lindås lag består mer eller mindre av spelare födda 2003, att jämföra med vårt lag som mestadels innehåller 04:or. Vi kunde inte matcha deras fysiska spel och det blev avgörande, säger Johansson.

Lindås gick ifrån till en 4–1-ledning innan IBK skakade liv i skeendet när man reducerade till 4–2 genom Melvin Korpås. Då var det 1.30 kvar att spela.

– Vi chansade med att ta ut målvakten med fem minuter kvar, och så här med facit i hand borde jag kanske gjort det ännu tidigare. Vi fick rätt bra tryck ner mot deras kasse, säger Johansson.

Även om IBK föll på målsnöret öser Stefan Johansson beröm över sina killar:

– IBK har vad jag vet aldrig haft ett lag som gått så här långt i USM. En delad femteplats är starka papper. Det är en fantastisk grupp där alla verkligen kämpar för varandra. Det vore konstigt om den här generationen inte bildar stommen i a-laget framöver, hälsar han.

ANNONS