Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Mikael Svensson
Bild: Mikael Svensson

"Jag är så jäkla stolt över killarna"

Efter nio raka säsonger som tränare, tolv totalt, tog Christoffer Bergqvists tid i Wårgårda IBK slut med en tung förlust 4–9 mot Tranemo.
– Det känns tomt just nu, säger en emotionell “Choffe”.

Striden om sista kvalplatsen avgjordes i ett kokande Tranemo och det var hemmalaget som stod upp efter att krutröken lagt sig.

– Det är inte sorg, mer vemod så. Mest för min egen del så här efteråt. Tyvärr är Johan Magnusson i Tranemo så bra så det är löjligt den här matchen, det gick inte att stoppa honom. Man vet om det när man möter Tranemo men i matcher av den här typen är han riktigt vass, samtidigt som vi inte kommer upp i nivå, säger Bergqvist som är självkritisk i sin sista match som WIBK-tränare:

– Jag får ta på mig en taktisk miss. Gubbarna ville gärna gå ut högt och köra, och inte backa hem så mycket. Vi gjorde det efter deras 1–1-mål och det var väl inte ett genidrag. Så den får jag lägga på mitt konto, men å andra sidan är det inte säkert vi hade räckt till ändå.

Matchen mot Tranemo var WIBK:s sista för säsongen, och Bergqvists sista som tränare.

– Jag är så jävla stolt över killarna så det finns inte. Det är klart det är trist att avsluta så här men se på vad vi gjort under säsongen. Herregud, vilka gubbar vi har. Att få avsluta med ett kval mot division 1 hade varit jävligt häftigt men det var inget vi siktade på innan säsongen.

Kan du titta tillbaka på hur illa det såg ut inför säsongen och se den insats ni gjort?

– Ja herregud. Hade någon suttit och hört mig och Fredrik Hildingsson (sportansvarig) inför säsongen… Vi lyfte på varenda sten för att få hit spelare och fick nästan tvinga dom. Att sedan på det gör den säsong vi gjort, det är bara så starkt. Men det är ändå surt när vi är så nära!

Bergqvist har varit en fullkomligt självklar del av Wårgårda IBK i alla år, tolv totalt som tränare varav de senaste nio raka säsongerna.

– Ja det är många år. Det känns konstigt att inte träffa gubbarna igen men allt har sin tid.

När visste du att detta var din sista säsong? Redan innan serien drog igång?

– Nej inte där och då, det har väl vuxit fram snarare. Jag har två barn där hemma och som tränare är man inte hemma en enda kväll.

Kan du se dig träna ett annat lag?

– Nej det har jag svårt att göra. Det här är mina gubbar, mina och “Bertils” (Patrik Bertilsson, lagledare). Det är vi som byggt upp det här och då är det svårt att hitta motivationen någon annanstans. Det känns tomt nu, helt klart.

MATCHFAKTA

Målen, WIBK: Markus Hallenrud 2, Oskar Evertson, Daniel Strand.

Matchbetyg

2) Markus Hallenrud

1) Daniel Strand

1) Filip Winbo